Afganistan İslam Emirliği, Sözcüsü Zabihullah Mücahid, yaptığı açıklamada, BM başta olmak üzere çoğu uluslararası kurumun "taraflı" olduğunu belirtti.

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Kabil'de ofisi bulunan BM Afganistan Yardım Misyonunun (UNAMA) yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Mücahid, gerekli uyarıları yaptıklarını ve BM'nin insan hakları konularında yayımladığı raporları reddettiklerini kendilerine bildirdiklerini söyledi.

Mücahid, BM raportörü Bennett'e itibar etmediklerini ve Afganistan'a seyahat etme izninin bulunmadığını belirterek nedenini ise "Afganistan aleyhine propaganda" olarak tanımladı.

Mücahid, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bennett'in Afganistan'a gelmesi yasaklandı, çünkü Afganistan'a yönelik propaganda yapmakla görevlendirilmişti. Güvenebileceğimiz biri değil. Kendisi Afganistan'da bulunmuyor ve propaganda ile meşgul olduğu için gelme izni de yok. Küçük konuları büyütüyordu ve diğer kurumlara da yanlış bilgiler veriyordu. Bu nedenle Afganistan'da yasaklı." (İLKHA)

Kaynak: ilkha