Afganistan İslam Emirliği, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da siyonist saldırı sonucu katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." ayetine atıfta bulunulan açıklamada, Heniyye'nin şehadet haberinden ötürü duyulan üzüntü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüphesiz biz Allah'a aitiz ve O'na döneceğiz…'

Şehit İsmail Heniyye, başarılı mücadelesinde ve cihadında önemli fedakarlıklar yapan, bu şekilde ahdini yerine getiren seçkin, bilge ve kararlı bir Filistin lideriydi.

Bir Müslüman ve bir savaşçı için şehitlik muazzam bir zaferi temsil eder; nitekim o da başarılı oldu ve takipçileri için direniş, özveri, sabır, azim, mücadele ve pratik fedakarlık mirası bıraktı.

Kederli ailesine, HAMAS liderliğine ve siyonist işgalcilere direnmeye devam eden mücahitlere içten taziyelerimizi iletiyoruz. Yüce Allah'tan şehit Heniyye'ye sonsuz cenneti bahşetmesini ve ailesine ve tüm Mücahitlere sabır ve güç vermesini dileriz.

Afganistan İslam Emirliği, HAMAS'ı ve Filistin'in mukaddes topraklarını savunmayı hem İslami hem de insani bir görev olarak görmektedir. Siyonist rejimin Filistinli Müslümanlara karşı işlediği vahşeti, bombalamaları ve soykırımı insanlığa karşı işlenmiş korkunç suçlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu büyük şahsiyetin şehit edilmesini İslam ümmeti ve cihadi dava için önemli bir kayıp olarak görüyoruz.

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı             BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Özellikle İslam ve Arap dünyasındaki etkili taraflara, siyonist işgali ve onunla ilişkili vahşeti engellemek için çabalarını yoğunlaştırmaları çağrımızı yineliyoruz.

Siyonist rejimin devam eden suçları şüphesiz bölgede ve ülkelerinde daha fazla istikrarsızlığa yol açacak ve ortaya çıkan huzursuzluklar ve olumsuz sonuçlar doğrudan işgalci siyonistlerin ve destekçilerinin sorumluluğunda olacaktır." (İLKHA)

Kaynak: ilkha