Umut Kervanı öncülüğünde ve hayırseverlerin desteğiyle, Filistin’in işgal altındaki topraklarında verdiği mücadelenin ruhunu temsil edecek olan Aksa Camii’nin temeli dualarla atıldı.

Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı

Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir kompleksin içerisinde yer alacak olan cami, hem öğrencilerin dini eğitimlerine katkı sağlayacak hem de bölge halkı için bir ibadet merkezi olarak hizmet verecek.

Bu anlamlı projenin, Afgan halkının Filistin halkıyla olan dayanışmasını daha da güçlendireceğini belirten Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bu cami, Filistin topraklarında işgalci rejim tarafından katledilen, aç ve susuz bırakılmalarına rağmen özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Filistinli kardeşlerimizin ruhunu yansıtacak," dedi.

Projenin, bölgedeki Müslümanların Filistin davasına olan bağlılığını ve desteğini simgelemesi açısından büyük bir anlam taşıdığını ifade eden Kurtaran, inşaatı devam eden caminin tamamlandığında sadece bir ibadet merkezi değil, aynı zamanda Filistin mücadelesinin sembolü olarak geleceğe miras kalmasının amaçlandığını söyledi.

"Emperyalistlerin giremediği, büyük kayıplar verdikleri ve tarihe geçecek bir köydeyiz"

Afganistan’da temeli atılan Aksa Camii'nin, Filistin halkının işgalci rejime karşı verdiği onurlu mücadelenin simgesi olarak yükseleceğini ifade eden Kurtaran, "Melekdin bölgesinde yaklaşık 40 bin kardeşimiz yaşıyor. Şu anda burada büyük bir kompleks var; ilk ve orta öğretim ile İslami ilimlerden hadis, tefsir eğitiminin verildiği bir tesis. Kız çocukları ile erkek çocukları için ayrı bölümler var. Kompleks tamamlandığında bin 500 ila 2 bin öğrenci burada eğitim alacak. Umut Kervanı olarak, fazlasıyla değer verdiğimiz eğitime katkı konusunda üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerine yer verdi.

"Bizler de burada Filistin halkının anısına Aksa Camii'nin temelini atacağız"

 Bu projeyle, iki kardeş milletin arasında dayanışma ruhunun pekişeceğini ve Filistin’in direniş ruhunun Afganistan'da yaşayacağına dikkat çeken Kurtaran, "İşgal rejimi, Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırmaya devam ediyor, soykırımlar halen sürüyor. Ancak, Filistinli mücahid kardeşlerimiz mücadelelerine devam ediyor. Biz de burada onların anısına 'Aksa Camii'nin' temelini attık. Kompleks içerisinde eğitim alan 2 bin kardeşimiz bu camiden faydalanacak ve bu ruh ile yetişecekler. Camiyi en kısa sürede tamamlayarak kardeşlerimizin istifadesine sunacağız. Umut Kervanı olarak Filistin davasının yanında olacağız. Bu cami, görselde Kubbetü's-Sahra'yı andıracak ama inşallah bir gün özgür şekilde gerçek Aksa Camii'nde aynı saflarda namazlarımızı kılacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha