Başkan Er: “Karşılama merkezindeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı” Başkan Er: “Karşılama merkezindeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı”

Yaklaşık 10 aşkın süredir işgal rejimi tarafından Gazze'de soykırımlar devam ederken dünyanın dört bir yanında Gazzeli Müslümanlar için yapılan yardım çalışmalarının yanı sıra mücadele saflarında şehid edilenlerin isimleri de farklı şekillerde yaşatılmaya devam ediyor.

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik dünyanın farklı mazlum coğrafyalarında yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, hayırseverlerin desteğiyle Tanzanya'da inşa ettiği su kuyusuna geçtiğimiz haftalarda şehid edilen HAMAS Siyasi Büro eski Başkanı İsmail Haniyye'nin adını verdi.

Dünya üzerinde temiz ve içilebilir suya erişim sorunu yaşanan bölgelerle ilgili yayımlanan raporlarda dünya genelinde 2,2 milyar insanın içme suyuna erişemediği ve bu sayının büyük bir çoğunluğunu Afrika halkının oluşturduğu ifade ediliyor.

Afrika'da Şehid İsmail Haniye ismi ile açtıkları kuyuların bölge halkının temiz ve içilebilir su ihtiyacını karşılayacağı gibi şehidin isminin de yaşatılmasına katkı sağlayacağını belirten Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, her 10 kişiden en az birinin temiz ve içilebilir suya erişemediği bölgede su kuyusu açmanın binlerce kişinin hayatına dokunmak anlamına geldiğinin altını çizdi.

"Yetimler Vakfı'na yapacağınız bağışlarla Şehid İsmail Heniyye'nin isminin yaşatılmasına vesile olabilirsiniz"

Kaplan, "Yetimler Vakfı olarak Afrika'nın dört ülkesinde açacağımız ve ismini Şehid İsmail Heniyye olarak verdiğimiz su kuyularının bölge halkının içme suyu ihtiyacını karşıladığı gibi temizlikte, tarla/bahçe sulamada, mescid müdavimlerine, medrese öğrencilerinin ihtiyacına cevap verecektir." dedi.

Kaplan, "Temiz ve içilebilir suya erişmek için kilometrelerce yol yürüyen, kirli sudan kaynaklı ishal, tifo, kolera, bağırsak paraziti ve viral hepatit gibi çeşitli hastalıklarla boğuşan ve hayatını kaybeden Afrikalılar için su kuyusuna sahip olmak paha biçilemez bir duygu. Bu duygunun Şehid İsmail Haniyye'nin ismi ile birlikte yaşanması ise tarif edilemez bir mutluluk ve şükür sebebidir inşallah. Bu anlamda Tanzanya'da temelini attığımız Şehid İsmail Heniyye su kuyusunun faaliyete geçmesine çok az bir süre kaldı. İnşaallah önümüzdeki günlerde kuyuyu faaliyete geçirerek etrafında meskûn yüzlerce ailenin yüzünü güldüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Kaplan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Sizler de Yetimler Vakfı'na yapacağınız bağışlarla Afrika'daki binlerce kardeşimizin temiz ve içilebilir suya erişmesine katkı sağlayabilir, Şehid İsmail Heniyye'nin isminin yaşatılmasına vesile olabilirsiniz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha