Törende, AİÇÜ Doğubayazıt Ahmed-i Hani Yerleşkesini yaptıran işadamı Abdolbari Goozal ile Eleşkirt Yerleşkesini yaptıran işadamı Celal Oruç’a Fahri Doktora unvanı tevdi edildi.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonundaki Akademik Yılı Açılış ve Fahri Doktora Tevdi Töreni’ne Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Ağrı İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Seydibey, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, işadamları Abdolbari Goozal ile Celal Oruç, il protokolü, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vize krizine karşı 'Cambridge' kalkanı Vize krizine karşı 'Cambridge' kalkanı

2024-2025 Akademik Yılı Açılış ve Fahri Doktora Tevdi Töreni’nde konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, "Kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitimi, nitelikli kadrosu, sunduğu imkânlar ve ilimize sağladığı katkılarla önemli değerlerimizden biri olan, kültür, turizm, eğitim olarak büyümeye devam eden şehrimizin kalbinde atan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin bir ferdi olan siz değerli öğrencilerimize, başta Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve tüm akademisyenlerimizin başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum. Sevgili gençler, özverili bir şekilde çalışırsanız fırsat sizin ayağınıza kadar gelir. Sizlere şu anda bulunduğunuz konum ne olursa olsun görevinizi layıkıyla yerine getirmenizi tavsiye ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 Akademik Yılı’nın tüm Üniversite mensuplarımız, özellikle de öğrencilerimiz için başarılarla dolu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, yeni eğitim-öğretim yılının AİÇÜ mensupları ve öğrenciler için başarılarla dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Karabulut, AİÇÜ'nün 'Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite' şiarıyla Türkiye’nin küresel bir güç merkezi olarak 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebileceği donanıma sahip öğrencileri büyük bir gayret ve özveriyle geleceğe hazırladığını belirtti.

Konuşmasında AİÇÜ’nün mevcut durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karabulut, şunları söyledi:

"Üniversitemiz, doğru bilginin önemli bir güç, bilimsel çıktının üstünlük, üretilen bilginin tüm paydaşlarla paylaşımının önem arz ettiği günümüzde, 600'e ulaşan genç ve dinamik akademisyeni, yüzde 100 doluluk oranı, 17 bine ulaşan öğrencisiyle topluma karşı sorumluklarının farkındadır. Bilim çıtasını üst sıralara taşımayı hedefleyen üniversitemiz son beş yıllık süreçte dünyada ilk 30 bindeki üniversiteleri değerlendirmeye tabi tutan kuruluşlar arasında yer alan URAP’ta 8 binlerden 2968’inci, Webometrics’te 3 bin 433’üncü olmuş, SCImago’da ise Türkiye üniversiteleri içerisinde ilk 50’de yer alarak Q1 seviyesine yükselmiştir. Doğa ile iç içe bir kampüse sahip üniversitemizin, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve ilk kez yer aldığı GreenMetric (Yeşil Ölçüm) Dünya Üniversiteler Genel Sıralaması listesinde 717’nci sırada yer alarak çevre dostu ve yaşanabilir bir ortama sahip olduğunu tescillemiştir. Henüz 17 yıllık bir geçmişe sahip olmasına karşın Üniversitemizin bu yükselişi ülkemizin küresel güç olma hedeflerine ulaşabilmek için yeterli değildir, daha çok çalışacağız."

Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Fahri Doktora unvanı tevdi edilen işadamı Abdolbari Goozal, AİÇÜ tarafından kendisine doktora unvanı tevdi edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Goozal, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime ve öğrencilere her zaman destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Fahri Doktora unvanı tevdi edilen işadamı Celal Oruç da AİÇÜ’de öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oruç, "Bir Ağrılı olarak eğitime verdiğimiz destekten ve Eleşkirt yerleşkemizi Üniversitemize kazandırmanın gururunu yaşıyorum." dedi.

 

Tören, işadamlarına cüppe giydirilmesi, Fahri Doktora Diplomaları ve AİÇÜ kimliğinin takdim edilmesi ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha