Gazze Şeridi'nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi, elektrik jeneratörlerinde kullanılan yağ ve yedek parça eksiklikleri nedeniyle 10 gün içinde hizmet veremez hale gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Hastane yönetimi, terör rejimi israilin saldırıları nedeniyle yaşanan bu durumu yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Açıklamada, "Hastanenin jeneratörlerine gerekli malzemelerin girişinin engellenmesi sebebiyle, ciddi bir insani kriz yaşanabilir" ifadesine yer verildi. Aksa Şehitleri Hastanesi'nin, Gazze'nin orta kesimindeki tek devlet hastanesi olduğu vurgulandı.

Uluslararası topluma ve dünya ülkelerine, bir milyondan fazla insana hizmet veren hastanenin ihtiyaçlarının karşılanması için acil müdahale çağrısı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Kızılhaç gibi uluslararası kuruluşlar, hastanedeki durumu yakından takip edip hızlı bir çözüm bulmaları için harekete geçmeye davet edildi.

"Siyonizm var oldukça her bireyin yaşam hakkı tehdit altındadır" "Siyonizm var oldukça her bireyin yaşam hakkı tehdit altındadır"

7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda, en az 41 bin 391 Filistinli şehit oldu. Hayatını kaybedenler arasında 16 bin 795 çocuk ve 11 bin 378 kadın da bulunuyor. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha