Ürdün'de yeni başbakan atandı Ürdün'de yeni başbakan atandı

Alman “ARD” Vakfı'nın bu ağustos ayında yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 57'si işgalin 7 Ekim saldırılarına verdiği tepkinin "abartılı" olduğuna inanıyor.

İşgalcilerin, Gazze'ye yönelik saldırılarını uygun görenlerin oranı ise yalnızca yüzde 21.

Bu yüzde, aynı kurum tarafından geçen Mart ayında yapılan bir önceki ankete göre gözle görülür bir değişikliği gösteriyor. Önceki ankette katılımcıların yüzde 28'i işgalci siyonistlerin eylemlerinin makul olduğuna inanırken, ankete katılanların yüzde 50'si siyonistlerin tepkisinin "aşırı derecede abartılı" olduğuna inanıyordu.

Son anket, ankete katılanların yüzde 68'inden fazlasının Almanya'nın siyonist işgaline askeri destek sağlamasının yanlış olduğuna inandığını, ankete katılanların yalnızca yüzde 19'unun bu desteği desteklediğini gösterdi.

Almanların çoğunluğu (yüzde 68) işgalin HAMAS'a yönelik saldırılarının Filistinli sivil nüfusu etkilemesinde haksız olduğuna inanırken, yalnızca yüzde 18 bunların haklı olduğuna inanıyor.

Alman Federal Parlamentosu (Bundestag), PSW partisinin geçen Temmuz ayında siyonist işgaline silah ihracatını durdurma yönünde sunduğu öneriyi reddetmişti.

Almanya ve Avrupa kıtasının diğer bölgeleri, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde başlattığı soykırımı reddeden ve ülkelerinin siyonist işgaline verdiği askeri ve siyasi desteği protesto eden gösterilere tanık oldu.

İşgal, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde bir imha savaşı yürütüyor; bunun sonucunda çoğu çocuk ve kadın yaklaşık 40 bin kişi şehit oldu, 92 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 1,9 milyon kişi yerinden edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha