AB'nin üst düzey askeri liderleri ve 50'den fazla ortak ülke ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batılı müteefikleriyle Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde basın toplantısı düzenleyen Zelenski, Kursk bölgesinde 100 yerleşim birimini ele geçirdiklerini, burada 1300 kilometrekare ilerlediklerini belirtti.

Zelenski, Moskova'nın Ukrayna'daki işgal alanını genişlettiğini de belirterek, askeri müttefiklerini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kırmızı çizgilerini görmezden gelmeleri konusunda uyardı.

Zelenski, "Daha güçlü bı̇r F-16 savaş uçağı fı̇losuna ı̇htı̇yacımız var. Füze sıkıntısı çekı̇yoruz, Rusya topraklarında da kullanabı̇lmek ı̇çı̇n uzun menzı̇l kapası̇tesı̇ne ı̇htı̇yacımız var." açıklamasını yaptı.

Frankfurt'un güneybatısındaki üste yapılan toplantıya ev sahipliği yapan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Almanya'daki görüşmelerin başlangıcında yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna için 250 milyon dolarlık ek güvenlik yardımını onaylayacağını belirterek, Austin, “Bu yardım Ukrayna'nın gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha fazla kabiliyet kazandıracak. Ve bunları savaş hızında teslim edeceğiz” dedi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada, "Almanya Ukrayna'ya ilave olarak kundağı motorlu 12 adet obüs tedarik edecek" diye belirtti. (İLKHA)

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı
Kaynak: ilkha