Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenecek "Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek Yürüyüşü" 6 Ekim Pazar günü saat 13.30'da Kurtuluş Parkı'ndan Anadolu Meydanı'na kadar devam edecek.

Yapılacak yürüyüş ile ilgili ANFİDAP Dönem Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, ANFİDAP Stratejik İletişim ve Medya Komisyonu Başkanı İsmail Mansur Özdemir, ANFİDAP Stratejik İletişim ve Medya Komisyonu Üyesi Tayyar Tercan ile ANFİDAP İcra Kurulu Üyesi Ali Dalaz İLKHA aracılığıyla mesaj vererek vicdan sahibi herkesi yürüyüşe davet etti.

"Vicdan buluşmalarından artık isyan noktasına geldik"

Bir yıldır Filistin'de işgalci siyonistlerin yaptığı soykırımın devam ettiğini hatırlatan ANFİDAP Dönem Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, "Son bir haftadır israil, Gazze'ye yaptığı vahşi saldırganlığını Lübnan'ın Beyrut kentinde sergiliyor. Bu saldırılar da gösterdi ki israil siyonizmi insanlığın geleceği için bir tehdittir. Buna karşı tüm dünyada vicdan hareketi olarak karşı çıkışlar vardı. Biz de Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Ankara'da israil soykırımını durdurmak için çeşitli eylemler, salon toplantıları, paneller ve sanat buluşmaları yaptık. Şimdi de bu vicdan buluşmalarından artık isyan noktasına geldik. 'Soykırıma İsyan' mottosuyla 6 Ekim'de Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü tertip ettik. Bu yürüyüşe insan olan, vicdanlı olan ve insanlığın geleceğini tehdit eden siyonizme karşı olan herkesi bekliyoruz. Sadece siyonizme isyan eden değil siyonist israile destek veren batı ülkelerine, Amerika'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya isyan eden herkesi bu yürüyüşümüze bekliyoruz. Soykırım karşısında sessiz kalan kitlelere, devletlere isyan eden herkesi bu yürüyüşümüze bekliyoruz. Yürüyüşümüz Kurtuluş Parkı'ndan YHT'ye oradan da Anadolu Meydanı'na kadar devam edecek. Bu yürüyüşe Ankara'da ikamet eden, Ankara'nın çevre illerinden katılım bekliyoruz." dedi.

"siyonist çete insanlık için bir tehdit oluşturuyor"

ANFİDAP Stratejik İletişim ve Medya Komisyonu Başkanı İsmail Mansur Özdemir, ise şunları aktardı:

"Bir yıldır insanlığın görüp göremeyeceği en soysuz saldırıyla dünya halkları karşı karşıya. israil bir siyonist çeteye dönüp etrafında kendi yoldaşlarıyla beraber Gazze'deki aziz Gazze halkına soykırım hediye ediyor. israil Gazze'de durmuyor ve savaşını genişletiyor. Geçen hafta israilin Lübnan'da yaptığı saldırı insanlık tarihinde ve savaş hukukunda yeni bir boyut. İnsanlar sivil mekanlarda aileleriyle birlikteyken çağrı cihazlarını patlatmak suretiyle israil savaşın sınırlarında yeni cellatça yollara yönelmiş oldu. Bu haliyle bütün dünya halkları örneğin batıda ailesiyle beraber televizyon karşısında oturan bir çocuk tehdit altında yani siyonist çete insanlık için bir tehdit oluşturuyor. Aslında bakarsanız bir yıldır devam eden bu süreçle ilgili önce vicdan haykırışını ortaya koyuyorduk. Ama artık vicdan eşiğini geçtik. Biz Ankara'daki sivil toplum kuruluşları olarak ANFİDAP bünyesinde bir büyük çağrıya karşılık veriyoruz. ANFİDAP'ın 6 Ekim'de Kurtuluş Parkı'nda başlatıp YHT Garı önünden devam edecek ve Tandoğan'da tamamlanacak olan büyük yürüyüşe inşallah dahil olacağız. Aziz halkımızı bütün renkleriyle beraber bu diriliş gününe yani soykırıma isyan ettiğimiz o kutlu güne davet ediyoruz."

"Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımıza karar veririz"

Aliya İzzetbegoviç'in "Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımıza karar veririz." sözüyle konuşmasına başlayan ANFİDAP Stratejik İletişim ve Medya Komisyonu Üyesi Tayyar Tercan, "Bir yıldır devam eden siyonist soykırıma karşı bizler Filistinlilerin yanında, mazlum kardeşlerimizin yanında durmayı tercih ettik. Zalime, soykırıma karşı sesimizi yükselttik. Bir yıldır devam eden soykırıma karşı her gün elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince soykırıma, katillere tepkimizi gösterdik. 6 Ekim Pazar günü Ankara'dan tekrar sesimizi yükseltmek için bir yürüyüş düzenliyoruz. ANFİDAP olarak soykırıma karşı isyan adlı yürüyüşümüze sizleri de bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü'ne toplumun bütün kesimlerinin katılımlarını bekliyoruz"

ANFİDAP Ankara'da "Soykırıma İsyan" temasıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyecek ANFİDAP Ankara'da "Soykırıma İsyan" temasıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyecek

Son olarak ANFİDAP İcra Kurulu Üyesi Ali Dalaz, "israil 7 Ekim 2023'ten bugüne kadar Gazze'de, Filistin'de insanlık namına ne varsa yerle yeksan etti. Gazze'de sadece insanlar değil insanlık öldürülüyor. Bizler bu vesileyle 6 Ekim tarihinde Kurtuluş Parkı'ndan Anadolu Meydanı'na kadar yürüyeceğimiz Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü'ne tüm halkımızı rengi, dili ve dini fark etmeksizin toplumun bütün kesimlerini bu yürüyüşe davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha