Siyaset

Antalya'da siyonist işgalciler tel'in edildi

HÜDA PAR Kumluca İlçe Başkanlığı, Gazze’de devam eden katliamlara tepki göstermek amacıyla “Gazze’ye Ses Ver” temalı basın açıklaması düzenledi.

320 gündür Gazze‘de aralıksız bir şekilde katliamlarına devam eden siyonist işgale tepki göstermek üzere Kumluca Cumhuriyet meydanında bir araya gelen vatandaşlar, Kelime-i Tevhid ile Filistin bayrakları ve dövizlerle Gazze’ye destek sloganları attı.

Sunuculuğunu Eyüp Çiftçi’nin yaptığı program, Hafız Ebubekir Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

“Ben Filistinli Çocuk” adlı şiirin Ebubekir Çelik tarafından seslendirildiği programda, işgal rejiminin çocuklara yönelik işlediği katliamlara dikkat çekildi.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

“Soykırım sona erip Gazze kurtulmadıkça özgür dünyadan söz etmenin bir anlamı olamaz”

Durmaz, yaptığı konuşmada, “Gazze meselesi en öncelikli meselemizdir. Gazze özgür oluncaya ve işgalciler mağlup olup zelil oluncaya dek bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Soykırım sona erip Gazze kurtulmadıkça özgür dünyadan söz etmenin bir anlamı olamaz. Gazze özgür değilse tüm dünya tutsaktır. Kanun teklifimizle ilgili de gündem oluşturmayı sürdürüyoruz. Kanun teklifimizle ilgili biz diyoruz ki soykırım suçunu işleyenler, soykırım suçuna katkı sunanlar, soykırım suçunda dahli olanlar hakkında yargılamalar yapılsın, bunlar yargının önüne çıkarılsın." şeklinde konuştu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Kumluca İlçe Başkan Yardımcısı Fuat Gürkanlar, dünyanın gözü önünde yaşanan vahşetin bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

“Vahşetin hiçbir sınırı Müslüman devletleri harekete geçirmedi”

Siyonist haçlı şer ittifakının hiçbir tepkiyi dikkate almadığını vurgulayan Gürkanlar, “Her defasında yüzlerce çocuğu, kadını camide, hastanede, okulda, çadırda bombalarla parçalıyor. Parçalanmış cesetleri toplayıp torbalarla taşımak sıradanlaştı. Vahşetin hiçbir sınırı Müslüman devletleri harekete geçirmedi. Ancak meydanlara toplanarak siyonistlerin zulümlerine seslerini yükselten sizlerin mutlak iradesinin devletleri harekete geçirmesini umut ediyoruz. O nedenle burada toplanmış aziz ve duyarlı halkımızın şahsında tüm Müslümanlara sesleniyoruz; bütün enerjinizi devletlerimizi harekete geçirmeye harcayalım.” dedi. 

Program, Mehmet Ali Temur Hoca tarafından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)