Avrupa Yetim Eli, bulundukları ülkedeki sağlık durumu ve ekonomik şartlar sebebiyle çocuklarını sünnet ettiremeyen Müslüman ailelere destek sunmak amacıyla geleneksel hale getirilerek her yıl gerçekleştirilen sünnet organizasyonu kapsamında yüzlerce çocuğa sünnet olma imkânı sağladı.

Gönüllü doktorların titiz çalışmalarıyla Strumica şehrine bağlı 5 farklı bölgede gerçekleştirilen sünnet programı kapsamında 3 günde 200'den fazla çocuk sünnet ettirildi.

Doktorlar, gündüz sünnet ettikleri çocukları akşamları ise aileleriyle kurdukları irtibat ile durumlarını öğrenip ihtiyaç halinde yerinde müdahale imkânı da sundu. Bölge halkı, ciddi takdir toplayan çalışmanın sürekli devam etmesini istiyor.

Yaptıkları organizasyon ile ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli Koordinatörü Nizamettin Aygan, "4 yıldır ülkede imkânı olmayan çocuklara yönelik sünnet programları gerçekleştiriyoruz. Bizler dünyanın her yerinde insani yardım çalışmaları yapıyoruz. 4 yıldır Kuzey Makedonya'da Türkiye'den gelen doktorlarımızla özel bir çalışma yapıyoruz. Bu sene farklı bölgelerde 200’ü aşkın çocuk sünnet ettiriyoruz." dedi.

Organizasyona gönüllü olarak destek veren Opr. Dr. Ömer Faruk Aydoğan da ülkedeki sağlık sisteminde sünnet imkânı olmadığını ve ailelerin özel hastanelerde yaptırmak zorunda kaldıkları sünnet için 4 yıldır ücretsiz olarak destek sunduklarını ifade etti. (İLKHA)

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu köy okullarını ziyaret etti İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu köy okullarını ziyaret etti
Kaynak: ilkha