Bakan Güler Malezya resepsiyonunda Bakan Güler Malezya resepsiyonunda

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aşkabat ziyareti kapsamında ilk olarak Türkmengeologiya Başkanı Gurbangeldi Garlyev ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayraktar, "Görüşmede doğal gaz alanında halihazırda devam eden iş birliğimizin yanına maden alanını da eklemek için atılabilecek adımları değerlendirdik. İnanıyorum ki doğal gazda olduğu gibi maden alanında da birlikte çalışarak iki ülkenin faydasına olacak projelere imza atacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Türkmenistan Enerji Bakanı Annageldi Saparov ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Elektrik üretimine ilişkin önümüzdeki dönem stratejilerimizi anlattık. Elektrik üretiminin yanı sıra komşularımızla ve bölgemizdeki ülkelerle elektrik enterkonneksiyonunun genişletilmesinin önemine dikkat çektik. Bu alanlarda olası iş birliği imkanlarını ele aldık.

Türkmenistan ile uzun yıllara varan iyi ilişkilerimizin elektrik alanında atacağımız yeni adımlarla birlikte daha da ileri taşınacağına inanıyorum." (İLKHA)

Kaynak: ilkha