Bakan Işıkhan, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısının ardından gazetecilere belediyelerin borçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar oldu, o gün Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında yapmış olduğu açıklamadan sonra bizde gerekli açıklamaları yaptık." diyen Işıkhan, "Yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda başvurular yapıldı. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belli değil ama özellikle belediyelerimizin il müdürlüklerimize başvuruları söz konusu. Gün geçtikçe daha çok belediye özellikle prim borçlarının yapılandırılması için bize başvuruda bulunacaktır. Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz, ondan sonra başvuranlara birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz konulu çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Sosyal Güvenlik Kurumu belediyelerin 96 milyar lirayı bulan borcunun tahsili için çalışma başlatmıştı. Borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu ifade edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha