Bakan Yılmaz Tunç, Tokat Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada İBB'ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmaları üzerinden sokak çağrısı yapılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Bakan Tunç, şu ifadelere yer verdi:
"CHP'nin izlediği yol, yol değildir
Öğrencilerimizi, gençlerimizi kışkırtarak, bir kaos ortamı çıkarmaya çalışarak soruşturmayı gölgeleyemezsiniz. Çünkü yargı dosyadaki iddialara, savunmalara, delillere bakar, sokak hareketlerinden etkilenmez.
Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Yargı makamı milletimizin huzuru için çalışır, milletimizin hakkını ve hukukunu savunur.
Kim teröre ve yolsuzluğa bulaşmışsa, kim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemişse yargı bunun hesabını sorar.
Adli soruşturmayı etkilemeye yönelik sokak çağrısı yapmak, hukuk devletiyle bağdaşmaz.
Sokakları karıştırmak, milletimizin huzurunu bozmak ve güvenliğini tehdit etmek son derece yanlıştır.
Ana muhalefet genel başkanının kullandığı ifadeler hadsizliktir." (İLKHA)