Muğla'da, Yatağan'ın Yava Mahallesi ile Ula ilçesinin Karadere mevkisinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarını helikopterle takip eden Bakan Yumaklı, incelemelerinin ardından Ula Yangın Yönetim Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yumaklı, İzmird'deki yangınlara ilişkin verdiği bilgide, en son İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar yangınının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki Tahtalı Barajı'nın her iki tarafında devam eden yangının enerjisinin de düşürüldüğü yönünde bilgi verdiğini hatırlattı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde geniş alana yayılan yangının da büyük oranda kontrol edildiğini belirten Yumaklı, "Karabük'ün Ovacık ilçesindeki orman yangını an itibarıyla kontrol altına alındı. 5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı. Manisa Gördes yangınını söndürme çalışması büyük oranda tamamlandı ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek. Yarın sabah itibarıyla son kontrollerden sonra bilgisini verebiliriz." dedi.

Uşak Eşme'deki yangında da büyük oranda kontrolün sağlandığını ancak soğutma işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Yumaklı, "Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 109'u orman yangını, 138'i kırsal yangın toplam 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı." diye konuştu. (İLKHA)

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli atıldı Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli atıldı
Kaynak: ilkha