Dışişlerinden siyonist işgalci Katz'ın skandal paylaşımına tepki Dışişlerinden siyonist işgalci Katz'ın skandal paylaşımına tepki

Filistinli direnişçiler, Kalkilya'nın doğusunda, Azzun kasabasının batısında, 55. Cadde üzerinde işgal askerlerine ateş açtı.

Yerel medyaya göre işgalciler, eylemde 3 işgal askerinin yaralandığını itiraf etti.

Direnişçilerin, araçla bölgeden hızla geçerken işgal askerlerine ateş açtıkları ve bölgeden uzaklaşmayı başardıkları belirtildi.

Direniş operasyonunun ardından işgal kuvvetleri, Kalkilya şehrinin doğu girişini kapattı, şehrin doğusuna birçok askeri kontrol noktası kurdu ve bölgeye çok sayıda işgalci asker sevk etti.

“Aksa Tufanı” mücadelesi kapsamında Batı Şeria ve işgal altındaki bölgelerde direniş operasyonları sürdürüldü ve son 24 saat içinde de birçok direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Bilgi Merkezi “Ma'ta” bu süre içinde 19 direniş eylemi kaydetti. Bu eylemler arasında 5 silahlı saldırı ve çatışma, patlayıcı cihazın patlatılması, bir askeri aracın yakılmasına yol açan molotof kokteyllerinin atılması, yerleşimcilere karşı direnme ve araçlarının tahrip edilmesi, 7 çatışma noktası ve protesto gösterisi yer aldı.

Bugün, sabahın erken saatlerinden itibaren, Batı Şeria'da üç silahlı saldırı yaşandı. Azzun operasyonunun yanı sıra, direnişçiler Nablus şehrinin doğusundaki “Beytu Furik” askeri kontrol noktasına ve şehrin Cerzim Dağı'ndaki işgal ordusuna ait askeri noktaya ateş açtı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha