ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya, "Gazze'de gerginliğin azaltılması ve ateşkes ile rehinelerin serbest bırakılması" konusunda devam eden çabalara desteklerini duyurduğu bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Başkan Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim'in, mümkün olan en kısa zamanda ateşkes anlaşmasının tamamlanması için müzakerelerin bu hafta yeniden başlamasına yönelik çağrısına destek veriyoruz ve kaybedecek daha fazla zaman kalmadığını vurguluyoruz. Tüm taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli." ifadelerine yer verildi.

Battalgazi Belediyesi Filistin bayrağını hizmet binasındaki ekranlara yansıttı Battalgazi Belediyesi Filistin bayrağını hizmet binasındaki ekranlara yansıttı

Siyonist işgal rejimine, İran karşısında kendini savunmasına destek verileceği de aktarılan açıklamada "İran'a israile yönelik askeri saldırı tehditlerine son vermesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Gazze'de ateşkes için çağrıda bulunan ABD yönetimi ve Batılı devletler, Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma rağmen savaşın başından bu yana siyonist işgal rejimine silah ve mühimmat yardımında bulunuyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha