Zift yüklü tanker ile işçi minibüsü çarpıştı: 1 ölü, 18 yaralı Zift yüklü tanker ile işçi minibüsü çarpıştı: 1 ölü, 18 yaralı

Batman'da 'Vali ile esnaf buluşmaları' devam ediyor. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Bankalar Caddesi ve Lale Cami civarında bulunan esnaf ile Vali Ekrem Canalp'i kahvaltıda buluşturdu.

BESO Başkanı Çiftçi'nin girişimleriyle Vali Canalp ile bir araya gelen esnaf, yaşadığı tapu sorununu iletti.

Tapu ve kadastro müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Canalp, esnafın tapu sorununun çözümü için tapu ve kadastro yetkilileri tarafından çarşı merkezinde 5 günlük çadır kurulması talimatı verdi.

Vali ile esnafı bir araya getiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafa gösterdiği duyarlılıktan ötürü Vali Ekrem Canalp'e teşekkür etti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çiftçi, amaçlarının esnafın sorunlarının birinci ağızdan en kısa sürede çözüme kavuşması olduğunu söyledi.

İkinci kez esnaf ile valiyi buluşturduklarını ifade eden Çiftçi, bu buluşmaların esnafa büyük faydasının olduğunu belirtti.

"Esnaf buluşma programlarımız devam edecek"

Çiftçi, "Bugünki esnaf buluşmamız dar kapsamlı bir buluşmaydı. Özellikle İkinci Cadde, Gök Taksi civarı ve Alotevşo bölgesinde bulunan esnafımızın sorunlarını birebir Batman Valisine iletmeleri, dile getirmeleri ve çözüm bulmaya yönelikti. Vali Bey ile esnaf buluşma programlarımızı bölge bölge yapmaya devam edeceğiz. Esnafın sorunları daha hızlı çözülmesi için Vali Beyin talimatıyla önümüzdeki pazartesiden itibaren 5 gün süreyle valilik, tapu ve kadastro müdürlüğünden oluşan personel olacaktır. Tapu ile ilgili kurulacak olan çadıra giden esnafa plan, program ve yönlendirme yapılacaktır." dedi.

"Güzel ve faydalı bir program oldu"

Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak esnafın sorunlarını çözmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Esnaf ve Vali Beyi kahvaltı buluşturmamızdaki en büyük gayemiz ise esnafın iş yerini erken açmasına teşvik etmeyi de kapsamaktadır. Programımız güzel ve faydalı geçtiğine inanıyorum. Bugün buradaki programımız Batman için bir ilktir. Esnafın vali ile bire bir buluşması ve sorunlarını karşılıklı iletip çözüm cevapları alması ilklerdendir. Hem Vali Bey için hem bizim için hem de esnaf için güzel ve faydalı bir program oldu. Bu tür programlarımız devam edecektir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha