İzmirli balıkçılar tarafından Ege Denizi'nde avlandıktan sonra Batman'a getirilen yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 250 kilogram ağırlığındaki orkinos balığını görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Çarşı merkezinde bir balıkçı tezgahında sergilenen dev orkinos, vatandaşların adeta ilgi odağı oldu.

Kimi meraklı vatandaşlar da cep telefonlarıyla balığın fotoğrafını çekti.

Yıllardır balıkçılık yapan Feyzullah Altunel, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bu büyüklükte bir orkinos görmediğini söyledi.

Feyzullah Altunel

"İnsan tesirinde kalıyor"

Balığın yoğun ilgi gördüğünü belirten Altunel, "Bu balığımız mavi yüzgeçli orkinostur. Batman'a ilk defa böyle büyük bir balığı getirme icabı duyduk. Hep ufak balık geliyordu. İlk defa Batman'a böyle bir balık getirdik. Ortalama 215-250 kilo arasındadır. 20 kişi araya girdik, zar zor tarttık. Balığımız çok güzeldir. Bu balığı parça parça yapıp müşterilerimize vereceğiz. Bunu İzmir körfezinden getirdik. İhale yoluyla bunu aldık tabi. Talep üzerine balığı keseceğiz. Balığa mükemmel bir ilgi var. Bizler bile böyle güzel bir balığı gördüğümüz zaman hayrette kalıyoruz. İnsan tesirinde kalıyor. Böyle balıklar nadir geliyor." dedi.

Sezgin Girişkin

"Hayretler içindeyim"

Balık karşısında şaşkınlığını gizlemeyen vatandaş Sezgin Girişkin, "Batman'a böyle bir balık ilk defa geliyor. Çok güzel bir balıktır. Hayretler içindeyim. Daha önce böyle bir balık gelmemişti Batman'a. Böyle bir balığı Batman'a getirmek biraz cesaret ister." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Karabağlar'da cumhuriyet coşkusu Karabağlar'da cumhuriyet coşkusu
Kaynak: ilkha