Batman merkez Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesi'nde yaklaşık bir yılı aşkın süredir yapılan alt yapı çalışmalarından sonra kaldırımlar bozuk bırakıldı. Kaldırımlarda oluşan çukurlar, vatandaşları ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Daha önce defalarda ilgili yerlere iletmelerine rağmen bozuk bırakılan kaldırımların onarılmadığını belirten vatandaşlar, kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yapmaya başladı.

Belediyenin yapması gereken bozuk kaldırımların bir yılı aşkındır, defalarca iletmelerine rağmen yapılmaması ve kaldırımlarda çok sayıda çukurun ulaşması nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, son çare olarak kaldırımları kendileri yapmaya karar verdi.

Esnaf ve vatandaş kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yaparken, birçok yerde oluşan çukurların yolda geçenlere zorluk çıkardığını belirtti. Vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulunarak kısa sürede kaldırımların yapılmasını istedi.

"Belediyeden bir an önce hizmet bekliyoruz"

Alt yapı çalışmalarından sonra kaldırımlarının bozuk bırakıldığını belirten Yunus Görük, "Burası Veysel Karani Caddesi'dir. Kaldırımlar uzun süreden beri bozuk haldedir. Bazı esnaflar kendi imkânlarıyla kaldırımlarını yaptılar. Belediyeden bir an önce hizmet bekliyoruz ve bozuk olan kaldırımlarımızı yapmalarını istiyoruz. Kaldırımlar bozuk olduğu için insanlar yürümekte zorluk yaşıyor. Bazı vatandaşların ayakları takılıyor ve bazıları ise geçemediğinden yolu değiştirmek zorunda kalıyor. Bu kaldırımlar artık böyle olmaz ve bir an önce yapılmasını istiyoruz ve bu hizmeti de belediyeden bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Kapımızın önünü kendi imkânlarımızla yaptık"

Bozuk bırakılan kaldırımları kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten esnaf Muzaffer Uluç, "Kaldırımlarımız 7 aydır bozuk halde ve kimse yapmadı. İlgilenen olmadığı için kapımızın önünü kendi imkânlarımızla yaptık. Burayı bozup gittiler ve kimse sormadığı için ilgili kişilerden şikâyetçiyiz. Buradan geçmeye çalışan vatandaşların ayakları takılıyor ve düşen de oluyor. Sadece bazı esnaf kapısının önünü yapabildi ve geriye kalan kaldırımlar göründüğü gibi halen bozuk haldedir. Bu görüntüler ne Batman'a ne de belediyeye yakışmıyor. Yetkililerden isteğimiz kaldırımlarımızı yeniden güzel bir şekilde yapmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Kaynak: ilkha