Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarına işe girme, devlet memuru olarak atanma vaadiyle" gençlerin duygularını sömüren, sahte evraklarla maddi menfaat sağlayan Ş.K.Y. isimli şüphelinin liderliğinde emir ve talimatlarıyla hareket eden toplam 13 şüpheli şahısın tespit edildiği bildirildi.

Devlet makamlarında bağlantıları olduğu aldatmacasıyla şüphelilerin mağdur şahıslardan 700 bin-800 bin TL civarında para talep ederek toplamda yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiği, şahısların inandırıcılık katmak ve oyalamak için mağdurları Ankara iline götürdükleri, ev kiraladıkları, otellerde barındırdıkları, bakanlık binalarına şahıslar ile birlikte gittikleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Orman Bakanlıkları adına mağdurların atanma, işe başlama yazılarını içeren resmi belge süsü verilmiş, sahte evrak, barkod düzenledikleri ve bunları mağdurlara verdikleri tespit edildiği ifade edildi.

Şüpheli şahıslardan 2'sinin tutuklu, birinin yurt dışında olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, Batman merkezli (Muğla-Ankara) 3 ilde eş zamanlı yapılan operasyon ile 11 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı, mağdurları aldatmada kullanılan ve sahte olduğu değerlendirilen çok sayıda evrak ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha