Siyaset

Batman'da Yasin Börü ve arkadaşları anısına kurban eti dağıtıldı

Batman'da 10 yıl önce Kurban Bayramının 4'üncü gününde kurban eti dağıtırken HDP/PKK'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesinin yıl dönümü münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı.

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014’teki Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttığı esnada HDP/PKK’liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın katledilmelerinin 10'nuncu yılı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı.

Batman Umut Kervanı Derneği tarafından daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımına HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, eşi ve çocukları ile beraber İl Başkanı Davut Şahin Merkez İlçe Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı ve il yönetimi katıldı.

Ramanlı, önce Şehid Yasin Börü ve dava arkadaşları ile siyonist işgal rejiminin katlettiği Filistinli Müslümanları konu alan bir resim sergisi ziyarette bulunup, ardından Kurban eti dağıtımına katıldı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttıktan sonra açıklamada bulunan Ramanlı, yardım kuruluşlarının her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Fakir ailelere kurban eti dağıtırken uğradıkları saldırı sonucu vahşide katledildiler"

Ramanlı, "Bundan tam 10 yıl önce Kurban Bayramının 4'üncü gününde Yasin Börü ve arkadaşları fakir ailelere kurban eti dağıtırken uğradıkları saldırı sonucu vahşice katledildiler. Bizler de onların anısına, adına ve hatırasına Batman'da yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere sembolik olarak kurban eti dağıtımına iştirak ettik. Umut Kervanı Vakfı, birçok vakıf ve derneklerimiz gibi yoksul ailelerin imdadına yetişiyorlar. Ellerinden geldiğince ve özellikle ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde insanlarımızın biraz da olsa nefes alabilmeleri için gece gündüz çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bu zor zamanlarda elimizden geldiğince yardımlaşalım"

"Acılarımızı ve sevinçlerimizi birlikte yaşadıkça ve birlik oldukça adalet ve kardeşliğimizi sağlamlaştırmış oluruz" diyen Ramanlı konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de onlara hem desteğimizi ifade etmek hem de Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilerek şehid edilişinin 10'uncu yıl dönümünde onların adına yoksul ailelere kurban eti dağıttık. Görüyoruz ki insanlarımız ekonomik sıkıntılar içerinde geçim sıkıntısını ciddi bir şekilde yaşıyorlar. Bu zor zamanlarda elimizden geldiğince, imkânlarımız ölçüsünde yoksul komşularımıza, akrabalarımıza ve hemşerilerimize yardımlarımızı esirgemeyelim. Çünkü biz acılarımızı ve sevinçlerimizi birlikte yaşadıkça birlik oldukça, adalet ve kardeşliğimizi sağlamlaştırmış oluruz."

"Rabbim hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin"

Yaptıkları ve yapacakları yardımlardan dolayı hayırseverlere teşekkür eden Ramanlı, "Bu inanç çerçevesinde bugün bu yardım faaliyetlerine sembolik de olsa katkı sağlamaya geldik. Rabbim hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin. İhtiyaç ve darda olan bütün vatandaş ve insanlarımızın da bir an önce refaha kavuşmasını ve en azından bu yardımlara ve yapılacak yardımlara vesile olmalarını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)