Deprem kuşağında olan Malatya'da eskisi gibi yüksek katlı binaların olmayacağına işaret eden Taşkın, rezerv alan olarak ilan edilen bölgedeki tüm hak sahiplerini oraya sığdırmak zorunda olduklarını kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte Çöşnük Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi.

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

"Para hazır, müteahhit hazır ama alanı boşaltamıyoruz"

Halk günü olması sebebiyle bugün Çöşnük Mahallesi'nden vatandaşları ağırlayarak sorunları dinleyen Taşkın, Malatya'da artık eskisi gibi yüksek katların dikilmeyeceğini belirtti.

Taşkın, "Eskisi gibi yüksek katlar yok ve rezerv alan ilan edilen bölgedeki tüm hak sahiplerini oraya sığdırmak zorundayız. Devletimiz sigorta ücreti dışında hibe de veriyor. Bu imkânı es geçmeyelim. Hepimizin fedakârlık yapması lazım. Bizler de Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Konteynerde yürümeyecek olan lokanta işi için bazı esnafımızla konuştuk, belediye bahçesi içinde yer verdik. Bahçe düzenini bozduk. Yeter ki dava açma durdurma kararı olmasın ve inşaatlar bir an önce hızlansın. Saray Mahallesi'ni yapacak firma 'artık bekleyemiyoruz' diyor. Zor bela onları da tutmaya çalışıyoruz. Çözümsüzlük hâlinden uzaklaşalım. Hepimiz ağız birliği ile bunu yayarsak vatandaş da o hâlinden vazgeçecektir. Para hazır, müteahhitler hazır ama alanı boşaltamıyoruz. Malatya'nın en büyük sorunu alanı boşaltamıyoruz. İnşallah hep birlikte bu sorunu çözeceğiz. Lütfen destek olalım. Bizler sizin sorunlarınızı dinlemek ve çözüm üretmek için buradayız. Hep birlikte hareket edersek, Malatya'yı yeniden ayağa kaldırabiliriz. Bu süreci hızlandırmak için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah birlikte başaracağız." dedi.

"Malatya merkezde 41 adet rezerv alan mevcut. Buralar yıkılıp yeniden hak sahiplerine teslim edilecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, ağır bir deprem geçiren Malatya'nın sorunlarını çözmek için azimle çalıştıklarını belirtti.

Er, "Geçen hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanımız geldi. Malatya'nın sıkıntılarını anlatma fırsatı bulduk. O da mağduriyetleri gördü ve çözüm için gerekli adımları attık. Malatya merkezde 41 adet rezerv alan mevcut. Buralar yıkılıp yeniden hak sahiplerine teslim edilecek inşallah. Önceliğimiz vatandaşlarımızı kalıcı konutlara geçirmektir. Seçim döneminde verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Elâzığ yolu üzerindeki Ak Oğuz kışlasının Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ bünyesine geçmesi için çalışmalar yapıldı. Malatya'nın ayağa kalkması için Cumhurbaşkanımız irade gösterdi. Ekonomik kriz var ama deprem bölgesi için bir kısıtlama yok. Malatya halkı yanımızda olsun, biz Malatya'yı bir an önce ayağa kaldırmaya çalışalım. Ağustos itibariyle Malatya'da birçok inşaatın yükseldiğini göreceğiz. Merkez ilçe belediye başkanları gerek Bayram Başkanım gerekse İlhan Başkanım ile birlikte hareket ediyoruz. Yeniden yapılanıyoruz. Sizlerin sabrı ve bizlerin gayreti ile yeniden ayağa kalkacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha