Başkan Taşkın, ilçede devam eden kentsel dönüşüm ve modernleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatları doğrultusunda birçok bölgenin yeniden düzenleneceğini ve ticaretin canlandırılması amacıyla adımlar atıldığını açıkladı.

“Emekliler Parkı’ndaki esnaflar kanal boyuna taşınacak”

 Başkan Taşkın, Bakan Kurum’un talimatıyla, Emekliler Parkı’ndaki esnafların ay sonuna kadar yerlerini boşaltacaklarını belirtti. Ekim ayında temel atılması planlanan Söğütlü Camii’nin inşası nedeniyle, 98 konteynerin Kanalboyu’na taşınacağını ve Hürriyet Parkı’nın girişinden itibaren sağlı sollu yerleştirileceğini duyurdu. Bu süreçte caddenin trafiğe kapatılacağını ve Kanalboyu’ndaki ahşap köprünün yerine çelik köprü inşa edileceğini ekledi.

Niyazi Mısri birinci Etap bölgesindeki yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Taşkın, esnafların Kız Meslek Lisesi bahçesine yerleştirileceğini açıkladı. 45 konteynerin yerleştirilebileceği geniş bir alanın mevcut olduğunu ve okulun tadilat nedeniyle kapalı olduğunu belirten Taşkın, taşıma işlemlerinin eylül ayı içinde tamamlanacağını ifade etti.

“Fuzuli ve İnönü caddelerinde tahliye ve yeniden yapılanma”

 Fuzuli Caddesi’nin sağ tarafının kısa süre içinde boşaltılacağını belirten Taşkın, bu bölgedeki esnafların nereye taşınacağının henüz netleşmediğini söyledi. Ayrıca, Akpınar’dan Sancaktar’a doğru olan bölgenin de tahliye edileceğini ve inşaat çalışmalarının başlayacağını açıkladı. İnönü Caddesi’nde yapılacak yıkımlar sonrasında, buradaki esnafların Abdullah Gül Parkı’na yerleştirileceğini belirtti.

"Eski hal binasındaki 30 dönümlük alan kamulaştırıldı”

Taşkın, eski Hal Binası olarak bilinen 30 dönümlük alanın kamulaştırıldığını duyurdu. Bakan Kurum’un çarşı içindeki otelleri bu alana taşıma planı sayesinde trafik sorunlarının ortadan kalkacağını ifade eden Taşkın, alanın altının otopark, üstünün AVM ve en üstünün ise oteller olarak planlandığını söyledi.

"Taştepe ve Şehit Fevzi mahallelerinde yeniden yapılanma”

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Taştepe Mahallesi’nde yapılan incelemelerde, mahallenin yüzde 90’ının mevcut durumlardan rahatsız olduğu belirtildi. Şehit Fevzi TOKİ örneğiyle modern bir mahalle oluşturulacağını vurgulayan Taşkın, Derme Deresi Parkı’ndaki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve parkın Taştepe, Şehit Fevzi ve Beylerbaşı mahallelerine hitap edeceğini ifade etti. Parkın, Eski Malatya’ya kadar uzatılacağı ve yürüyüş ile bisiklet yollarının da projeye dâhil edileceği açıklandı.

Şehit Fevzi Mahallesi’nde 2’inci Etap çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Taşkın, bu süreçte 20 konteynere ihtiyaç duyacaklarını ve yaşlı ve hasta vatandaşlar için bu konteynerlerin valilik tarafından tespit edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir depo ayarlanarak, vatandaşların eşyalarının bu depoya yerleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Battalgazi Belediyesi Meclisi, Eylül ayı ikinci oturumunu 9 Eylül Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha