Batman'da esnafa "E-Ticaret Semineri" verildi Batman'da esnafa "E-Ticaret Semineri" verildi

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kendisini ziyaret eden kırtasiye sektörü üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek zincir marketler karşısında yerel esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Okulların açıldığını ancak kırtasiye sektöründeki esnafın sezonu sıkıntılarla karşıladığını vurgulayan Çiftçi, "Kırtasiye sektöründen bazı üyelerimiz odamızı ziyarete geldiler. Kırtasiye sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları, istek ve taleplerini ilettiler ve konular üzerinde istişarelerde bulunduk. Zincir marketlerinin kırtasiye sektörünün okul sezonunda kırtasiye malzemelerini satmasının kendilerini olumsuz etkilediğini, bazılarının sağlıksız ve kalitesiz ürünler piyasaya sürdüklerini belirterek bu konuda denetimlerin de yapılmasını istediler." dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak da vatandaşlardan taleplerinin yerel esnaftan alışveriş yapmaları ve yerel esnafı ayakta tutmaları olduğunu ifade eden Çiftçi, "Çünkü yerel esnafımız tüm yatırımını şehrimize yapıyor. Hem ekonomik anlamda hem de istihdam anlamında şehrimizin güçlenmesine katkıda bulunuyorlar. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken hem kaliteye dikkat etmeli hem de fiyat karşılaştırmasını iyi yapmalarını istiyoruz. Kalitesiz ürünler zaten daha ucuz oluyorlar, bu konuda bilinçli olmalıyız. Önemli olan kaliteli ürünü daha ucuza almaktır. Zincir marketlerini kapatamayız ve böyle bir talebimiz de yoktur. Yalnız bir düzenleme yapılabilir. Bunun çözümü nüfusa göre kota getirilmesidir. Buna örnek olarak yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli imalatı varsa kısıtlama getirildiğini biliyoruz." diye konuştu.

"Bizler de yerel esnafın korunması için kota getirilmesini istiyor ve talep ediyoruz" diyen Çiftçi, şöyle devam etti: "Çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve pazar günleri kapalı olmaları da taleplerden bazılarıdır. Onunla beraber zincir marketlere ruhsatsız yapılarda da müsaade edilmemesi gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızı tekrardan yerel esnaftan alışveriş yapmaya teşvik ediyor, güçlü esnaf güçlü şehir demektir diyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha