Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Ekrem Canalp, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kamu kurum müdürleri, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf dernek başkanları, iş adamları ve esnaf katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, Batman'da esnafla birlikte yepyeni bir üretim kentini beraber inşa etmek istediklerini söyledi.

Canalp, "Bunun için de başlangıç noktamız hep insanların istihdamı oldu. Özellikle gençlerimiz, çocuklarımız… Bunlara gelecek nasıl inşa edilecek sorusu etrafında dolaşıyor her şey. Çünkü öyle bir gerçeklik var ki Batman'da her hafta 18 yaşına basan nüfus 445. Yani her hafta 445 çocuk Batman'da genç oluyor. Yine itiraf ediyorum ki bizim her hafta 445 genç insana iş bulacak kapasiteyi ortaya dökebilmemiz gerekiyor." dedi.

"Kenti geleceğe taşımak için başka şeyler gerekiyor"

Batman 10 haneli köyken bugün Türkiye'de büyükşehirler hariç en fazla şehir nüfusuna sahip il merkezi konumuna geldiğini vurgulayan Canalp, "Bunu petrolle başardık. Petrol yine kıymetli, önemli ama bu kadar büyümüş olan bir kenti geleceğe taşımak için başka şeyler de gerekiyor. Başka şeylerde otaya dökebilmemiz halinde Batman'ın güçlü bir geleceğinden bahsetmemiz mümkün olacak." diye konuştu.

"Sanayi ve üretim alanlarına ihtiyacımız var"

Benzine zam geldi Benzine zam geldi

"Bu çerçeveden yola çıktık" diyen Canalp, şöyle devam etti: "2 yıl önce dedik ki Batman'da yeni sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Neden? Bu sorunun çok basit bir cevabı var. Çünkü ilave ekonomiyi itiş gücüne sahip olan çok fazla alternatifimiz yok. Tarım var, doğru ama tarım da düşününki artık köylerimizdeki nüfus her geçen gün yaşlanıyor. Genç çiftçi projemiz var ama her köyümüzde bir gencimizi dahi çiftçilik yapmaya, köye geri dönmeye ikna edebilmiş değiliz. Bu gerçekliği gördüğümüz zaman yapabileceğimiz şey nedir? Batman'ı geleceğe taşıyacak sektör nedir cevabı sanayidir. Üretim kenti olabilmektir. Bunu başarabildiğimiz zaman her hafta 445 gence iş imkanı sağlayacak potansiyeli ortaya dökmek mümkün olabilecektir."

Esnaf, daha sonra Vali Ekrem Canalp'a sorun ve taleplerini iletti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha