Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Ali Bayram, kentin sorunlarını dile getirdiği yazılı basın açıklamasında, sorunlara kayıtsız kalan bürokratların bulunduğuna işaret etti.

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 16 tutuklama Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 16 tutuklama

Esnafın yaşadığı sıkıntıları anlatan Bayram, "Esnafımız kan ağlıyor adeta. Borç batağına batmış durumda. Piyasada hareketlilik yok. Sabahtan akşama kadar çalışan esnafım evine nafakasını götüremiyorken, ne iş yaptığı belli olmayan, siyaset kurumunda boy göstermekten başka bir vasfı olmayanlar lüks içinde sefa sürüyorlar. Seçim döneminde esnafın kapısından ayrılmayanlar, seçimden sonra esnafın halini hatırını sormaz oldular. Bilsinler ki esnafın gönlünü kıran, esnafa sırtını dönen kim olursa olsun siyaset sahnesinde fazla yer alamaz." diye belirtti.

Siyasilere yaranmak için kanun, nizam tanımayan bürokratların bulunduğuna dikkat çeken Bayram, "Siyasiler yarın gider, onlara hiçbir şey olmaz ama bu bürokratlar yaptıkları her iş için hesap vermek zorunda kalacaklar. Bunu bilerek hareket etsinler. Hukuk yarın hesap sorduğunda hiçbir siyasi sizi kurtarmaz." dedi.

Şehrin çok sayıda probleminin bulunduğunun altını çizen Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu şehrin envai çeşit problemi var. Sağlıktan ekonomiye, trafikten denetlemeye her alanı sorunlu. Bir şehir ki senelerdir trafik ışıkları yanlış yanıp sönsün, bir şehir ki yönlendirme levhaları yanlış olsun ve bir şehir ki akıllı kavşak diye bir kavşak yapılsın, o kavşakta her gün kaza olsun, şehir kaza oranında ülkenin en üst sırasına yerleşsin ve bunun sorumluluğunu alan bir kişi bile olmasın. Nerde o kavşağı akıllı diye vatandaşa yutturanlar? Milletin canı malı gidince hiç mi vicdan yapmıyorlar? Her gün bir problem çözüleceği yerde her gün problemlerin üstüne bir yenisi ekleniyor. Kimsenin de çözüm için bir adım attığı yok. Yarın daha iyi olacak diye bir beklentimiz de kalmadı artık. Bugün elinizde imkân varken, yetki varken rant peşinde koşacağınıza, ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu memlekete bir faydanız olsun istiyoruz" (İLKHA)

Kaynak: ilkha