Belediye hizmet binası Kent Konseyi toplantı odasında yapılan toplantıya 10 arama kurtarma ekip liderleri katıldı.

Yapılan istişarede arama kurtarma ekiplerinin mevcut durumları ve ihtiyaçları konuşuldu.

Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; ilimizin en büyük gerçeği deprem olmak üzere olası doğal afetlere karşı koordineli ve hazırlıklı olunması gerektiğini gönüllülük üzerine kurulan bu yapıların kıymetli olduğu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açıkbaş, "İlimizdeki tüm arama kurtarma ekipleri bir araya gelerek Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde 'Doğal Afet Çalışma Grubu’nun kurulması kararı alındı. Oluşturulacak bu çalışma gurubunda kamu kurumlarımızın da iş birliği ile arama kurtarma ekiplerimizin arasındaki koordinasyonun daha güçlenmesi, verimliliğin artması, mevcut ekiplerimizin eksikliklerinin giderilmesi, ortak kullanılabilecek eğitim alanlarının oluşturulup ekiplerin ekip ve ekipman ağlarının geliştirilmesi hedefimizdedir.” dedi.

Toplantıda, oluşum hazırlıkları hızla devam eden Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubunun da bir an önce kurulup deprem öncesi yapılması gereken çalışmalara destek olunması ve teknik ekiplerin bir çatıda birleşmesiyle elde edilecek verilerin belirlenmesi ve gerekli çalışmalara başlanması için ortak çalışmaların hedeflendiği aktarıldı.

İstanbul'un 3 ilçesinde 19 saat su kesintisi uygulanacak İstanbul'un 3 ilçesinde 19 saat su kesintisi uygulanacak

Her alanda oluşturulacak çalışma gurupları, konuların uzmanlarca hazırlanacak raporların ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle paylaşılıp konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Kurulacak bu çalışma gruplarına, uzmanlık alanlarına göre Bingöl’ün tüm bileşenlerinin dahil edilmesinin önemine dikkat çekilip desteklenmesi gerektiği aktarıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha