Siyaset

Bingöl’de HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek çadırı açıldı

HÜDA PAR Bingöl İl gençlik kolları, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki kanun teklifi için bilgilendirme çadırı açtı.

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç, devam ediyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Bingöl İl gençlik kolları, kanun teklifinin bir an önce yasalaşması için PTT kavşağında bilgilendirme ve destek çadırı açtı.

Kanun teklifinin en kısa sürede yasalaşması gerektiğini belirten vatandaşlara, el broşürü dağıtıldı.

Açılan çadır hakkında konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik kolları başkanı Yusuf Doğru, “HÜDA PAR Bingöl gençlik kolları olarak kanun teklifini tanıtmak için çadır açtık. 7 Mayıs'ta HÜDA PAR olarak kanun teklifi verdik. 9 Temmuz'da genel kurulda oy çokluğuyla kabul edildi. 31 Temmuz'da meclis tatile girecek ve kanun teklifimiz 158. sırada. Bu hususta kanun teklifiyle alakalı bilgilendirme amaçlı el broşürlerimiz var. Burada halkımızı bilinçlendirmekteyiz. Bu noktada bütün siyasi partilere, bütün STK'lara bu hususta kimin elinden ne geliyorsa yapmalarını istiyoruz. Ülkemizde siyonist istemiyoruz.”  şeklinde konuşu.

“Kanun teklifimiz yasallaşırsa ne olacak?”

Doğru, kanun teklifinin yasalaşması halinde nelere olacağını şöyle açıkladı: Kanun teklifimiz yasallaşırsa ne olacak? Kanun teklifimizin yasalaşması halinde bildiğiniz üzere Gazze'deki katliamlara katılan siyonistler hakkında yargılamalar daha kolay yapılabilecek. Tutuklama kararları verilebilecek. Böylece katliam ve soykırım suçlarına iştirak etmiş olanlar Interpol'ün de arama yakalama listesine gireceklerinden bunların uluslararası arenada hareket alanları da daralacaktır. Böyle bir kanun kabul edilmesi olası soykırım suçlarına Türkiye'den katılımları minimize edilebileceği gibi soykırım suçlarının cezasız kalmamasına yönelik atılacak bu adım diğer ülkelere de örneklik teşkil edecektir. Bundan dolayı sizlerden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)