Toplantıda orman yangınları, yangınlara erken müdahalede kurumlar arası iş birliği, deprem öncesi hazırlıklar kapsamında konteyner kent alanlarının düzenlenmesi ve toplanma alanlarının güncellenmesi, 29 Ağustos’ta yapılacak Bölgesel Deprem Tatbikatı hazırlıklarının yapılması, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan okullarda ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda her türlü onarım, tadilat ve tamirat işlerinin yapılarak hazırlıkların tamamlanması gibi konuları ele alındı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Uğur Tutkan, Malik Çalışır, Fahri Onay ve İbrahim Gökmen ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, "Vatandaşlarımız bizlere devletin makamında oturan yetkili kişiler olarak saygıları sunuyor, taleplerde bulunuyor. Kamu kurumlarına gelen bu insanlar, en kaliteli ve en hızlı şekilde hizmet sunmamız gerekiyor." dedi.

Devletin, tüm kurumlarıyla birlikte bir bütün olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Usta; "Bu nedenle, görevlerimizi yerine getirirken birbirimizle iletişim halinde olmalı, bilgi ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Yerel yönetimlerimizden, güvenlik güçlerimize kadar her kurum, vatandaşlarımızın refahı için el ele vermelidir. Toplantımızın ilk aşamasında kurumlarımızca yerine getirilmesi gereken konularla ilgili sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. Daha sonra çalışmalarınız, sorunlarınız, koordinasyon gerektiren hususlar, görüş ve önerileriniz için sizlere söz vereceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Usta, kamu kurumlarında, vatandaşa nazik ve kibar davranılması gerektiğine dikkat çekerek; "Vatandaşlarımız bizlere devletin makamında oturan yetkili kişiler olarak saygıları sunuyor, taleplerde bulunuyor. Kamu kurumlarına gelen bu insanlar, en kaliteli ve en hızlı şekilde hizmet sunmamız gereken insanlar.  Vatandaşa hizmet odaklı bir çalışma anlayışı ile daima onların yanında ve yardımcıları olmalıyız. Onların emeklerini, ümitlerini, hayallerini boşa çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Bunu yaparken de kendi dairemizin düzgün çalışması, mesaisine dikkat etmesi, vatandaşa kibar ve nazik davranması son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri kendi alanlarına giren konular hakkında söz alarak yapmış oldukları çalışmalara dair katılımcılara bilgi verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha