Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'nde yaklaşık 640 bin çocuğun çocuk felcine karşı aşılanabilmesi için 7 günlük bir insani ateşkes talep etti.

UNICEF bugün, internet sitesinde yayımladığı bir açıklamada, çatışmanın taraflarına, iki tur aşı kampanyasının gerçekleştirilmesine izin vermek için Gazze'de silahlı çatışmalara ve saldırılara 7 gün süreyle ara verilmesi çağrısında bulundu.

UNICEF, insani ateşkeslerin olmadığı durumlarda bu kampanyanın uygulanamayacağını vurguladı.

Örgüt, bu ateşkesin, çocukların ve ailelerin sağlık tesislerine güvenli bir şekilde ulaşmalarını ve toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yürütenlerin sağlık tesislerine ulaşamayan çocuklara ulaşabilmelerini sağlayacağını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sahra Hastaneleri Müdürü Mervan el-Hıms, Gazze Şeridi'nde ilk pozitif "çocuk felci" vakasının kaydedildiğini açıklamıştı.

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

El-Hıms, bu vakanın, belirtileri henüz ortaya çıkmamış dolayısıyla keşfedilmemiş 200 vaka ile ilişkili olabileceği konusunda uyarmıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha