Türk, Gazze Şeridi'nde, 7 Ekim 2023'te devam saldırılarda şehit sayısının 40 bin 5'e, yaralı sayısının ise 92 bin 401'e ulaştığının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün dünya için acı bir dönüm noktası" dedi.

Şehit olanlarının çoğunun kadın ve çocuk olduğunu vurgulayan Türk, sivil nüfus üzerindeki yıkıcı etkiyi vurguladı.

İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki evlere, hastanelere, okullara ve ibadethanelere büyük zarar veren savaş kurallarını tekrar tekrar ihlal etmesinden derin endişe duyduğunu belirten Türk, işgal ordusunun yıkımının ölçeğini "derinden şok edici" olarak nitelendirerek, son 10 ayda Gazze Şeridi'nde her gün yaklaşık 130 kişinin katledildiğine dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Tüm tarafları derhal ateşkes konusunda anlaşmaya varmaya ve silahlarını bırakmaya çağıran Türk, esirlerin serbest bırakılması ve keyfi olarak alıkonulan Filistinlilerin serbest bırakılmasının acil gerekliliğini vurguladı.

Türk, ayrıca siyonist rejimin yasadışı işgalinin sona erdirilmesinin gerekliliğini yineledi ve uluslararası olarak desteklenen "iki devletli çözümün uygulanması" çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha