BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Somali'nin başkenti Mogadişu'da yayınladığı insani raporda, toprak anlaşmazlıkları nedeniyle çıkan çatışmalarda, Somali'nin orta kesimindeki Mudug bölgesinde 35 kişinin, güney Somali'deki Luuq'ta ise 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

OCHA, Temmuz ayı başında Luuq'ta yaşanan şiddet nedeniyle çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan yaklaşık 42 bin kişinin yerlerinden edildiğini, bunlardan 12 bininin şehrin dışında ulaşılması zor yerlere kaçtığını bildirdi.

BM kuruluşu, yeni yerlerinden edilenler arasında, daha önce sel felaketi nedeniyle yerlerinden edilen ve şu anda ikincil yerinden edilme yaşayan toplulukların da bulunduğunu belirtti.

Yetimler Vakfı'ndan Tanzanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği Yetimler Vakfı'ndan Tanzanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

OCHA, 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri ​​arasında Mudug bölgesinde yaşanan klan çatışmalarının 26 binden fazla insanı evlerini terk etmeye zorladığını, bunların yaklaşık yüzde 30'unun hayvanlarını da alarak kaçmayı başaran çobanlar olduğunu bildirdi.

Galmudug eyaletinde son dönemde yaşanan silahlı çatışmalar ve iklim şoklarından yaklaşık 96 bin ailenin etkilendiği belirtildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha