Birleşmiş Milletler Gazze'deki İnsani İşler ve Yeniden Yapılanma Baş Koordinatörü Sigrid Kaag, Gazze'deki saldırıların insani bir krizin yanı sıra halk sağlığının bozulması nedeniyle bir insani sefalet sarmalını neden olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin meselesi de dahil olmak üzere Orta Doğu'daki duruma ilişkin oturum sırasında konuşan Kaag, işgalin 6 Mayıs'tan bu yana Refah'a düzenlediği saldırının ardından, bir milyondan fazla insan umutsuzca güvenlik ve barınak arayarak Gazze'de yeniden yerlerinden edildiğini belirtti.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde işgalin "tahliye emirleri verdiğine" dair bilgiler aldıklarını ifade eden Kaag, bu durumun sivil nüfus üzerindeki etkisinden derin endişe duyduğunu kaydetti.

Kaag, Gazze genelinde yardım dağıtımını hızlandırmak ve basitleştirmek için bir çerçeve oluşturan Güvenlik Konseyi'nin 2720 sayılı Kararının uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Refah Sınır Kapısı da dahil olmak üzere tüm kara ve deniz geçişlerinden kaliteli ve gereken miktarda malzeme ulaştırılması için Gazze'ye sürekli bir yardım akışına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaag, özellikle güney Gazze'ye ek geçişler açılması çağrısında bulundu.

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Kaag, Gazze'nin yeniden inşa planlamasının iddialı ve cömert finansman gerektirdiğini vurgulayarak, "Filistinlileri Gazze'de hayal kırıklığına uğratmamak için hâlâ yapmamız gereken çok şey var." ifadesini kullandı.

Kaynak: ilkha