HAMAS'a bağlı El-Kassam Tugaylarının 7 Ekim 2023 tarihinde işgalci siyonist rejime yönelik gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonun üzerinden 316 geçti. Operasyonun ardından işgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırım 10 ayı aşkındır sürüyor.

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 40 bin 139'a, yaralıların sayısı 92 bin 743'e yükseldi.

7 Ekim'in ardından bir kısım duyarlı esnaf ve halkın işgalci siyonist ürünleri ve onlara destek veren firmaların mallarını boykot ederek alıp satmamaya başlarken, maalesef çoğunluğunun ise hala boykot konusunda duyarsızlığı devam ediyor.

Boykot uygulayan işyerlerinden biri de Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi Çukurdere Sokak'ta bulunan bir market.

Yaptıkları boykot ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan işyeri çalışanlarından Mehmet Çavuş, Allah'u Teâlâ'nın ahiret gününde Gazze'de şehit edilenlerin hesabını sorduğunda verecek bir cevaplarının olması için boykot konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Herkesi hem satmamak hem almamak adına sağlam bir boykota, rızık endişesine girmemeye ve bu hususta Allah'ın ateşinin bize dokunmasından korkmalarına çağırıyorum" dedi.

"7 Ekim'den bu yana hiçbir boykot ürünü satmıyoruz. Çünkü bu İslami bir mesele değil, vicdan meselesi"

Mehmet Çavuş

Aksa Tufanı Operasyonun başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren işyerinde tüm boykot ürünlerini satmama kararı aldıklarını ve hassasiyetlerinin devam ettiğini belirten işyeri çalışanlarından Mehmet Çavuş, "Öncelikle bu mesele İslami hassasiyeti olanların değil, vicdan hassasiyeti olan insanlarındır. Bugün bakıyoruz dünyanın birçok yerinde İslam dairesinin içerisinde olmasalar dahi vicdan hassasiyetlerine binaen onlar boykotta belki bizden daha samimiler. Bu bir yandan bizi sevindirirken bir yandan da üzüyor" dedi.

"Rızkımızın kefili Allah'u Teala'dır ve bunu bizzat görüyoruz"

Çavuş, "Şu bir gerçek ki rızkımıza Allah (Celle Celaluhu) kefildir. Bizler, Allah'a tevekkül ettiğimizde, sığınıp dayandığımızda gerçekten de Allah vaat ettiği gibi hem dünyada hem de ahirette bizlere ikram edenlerden oluyor. Biz Allah'a karşı samimi olursak, Allah rızkımızı tayin edeceğini ve bize kefil olduğunu söylüyor ve bunu da biz gerçekten görüyoruz. Bu da bizim bu husustaki samimiyetimizi daha çok arttırıyor" şeklinde konuştu.

Siyonist rejim sivillere saldırdı: 10 şehid Siyonist rejim sivillere saldırdı: 10 şehid

"Boykottan elde ettiğimiz gelirden pay alan israil ve onun destekçileri mermiler, bombalar alıp Gazze'deki kardeşlerimizi vuruyor"

Boykot konusunda toplumun rızık korkusuna kapıldığına vurgu yapan Çavuş, "Bizi en çok (boykot ürününü satmaya) iten rızıktan korkmaktır. Ama bundan korkmamamız lazım. Zira bu sadece kısmi bir mesele değil. Bir yerden kazanç elde ederken bir yerden de elde ettiğimiz kazançtan pay alan israil ve onun destekçileri satılmış olan ürünler üzerinden mermiler, bombalar ve benzeri şeyler alıp oradaki Müslüman kardeşlerimizi vuruyor. Konuya ticaret olarak bakılmaması lazım. Bu ticaretin üstünde bir mesele. Yani bu ticaretin artı sağlandığı taraf israil ve destekçileri. Bu konuda herkesi vicdana ve muhasebeye çağırıyorum. Zaten bunun muhasebesini güzel bir şekilde yapan insan, eminim ki bu ürünleri satmayacaktır. Mesele sadece satmak da değil. Evet biz burada boykot ürünü satmıyoruz ama almamak da gerekir. Burada bir yerden engel olurken diğer yerlerden satışını yapan insanlardan boykot ürünlerini aldığımızda yine onlara destek olmuş oluyoruz. Bu hususa dikkat edilmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Boykot meselesinde elimizden geleni yapmaya çalışalım ki yarın ahiret gününde Allah'u Teala Gazze'de şehit edilenlerin hesabını bize sorduğunda bir cevabımız olsun"

Son olarak boykot ürünlerinin alınıp satılmaması ile ilgili esnaflara ve halka çağrıda bulunan Çavuş, şöyle devam etti:

"Allah'u Teala Hud suresinde, 'Zalimlerin yanında olmayın; sonra ateş sizi de yakar. Allah’tan başka dostlarınız olmadığına göre bir yerden yardım da göremezsiniz!' diye buyuruyor. Bu ayeti dikkate alıp korkmak gerekir. Biz şu an boykot meselesinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ki yarın ahiret gününde Allah'u Teala Gazze'de şehit edilen çocukların, bacıların ve diğer kardeşlerimizin hesabını sorduğunda, bizim de buna karşı bir cevabımız olsun. Allah umulur ki bu yapmış olduğumuz şeyle bizi mazeretli kılar ve bizi affeder. Herkesi bu konuda boykotun önemine ve vicdana çağırıyorum. Bu mesele sadece İslam mesele değil, herkesi hem satmamak hem almamak adına sağlam bir boykota, rızık endişesine girmemeye ve bu hususta Allah'ın ateşinin bize dokunmasından korkmalarına çağırıyorum." (İLKHA)

Kaynak: ilkha