Brezilya Sağlık Bakanlığı, iki kadının enfekte sinek ve sivrisineklerin yaydığı hastalıktan ölmesinin ardından dünyanın ilk Oropouche virüsü ölümlerinin kaydedildiğini açıkladı.

Açıklamada, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Bahia eyaletinden gelen kadınların "30 yaşın altında olduğu, herhangi bir ek hastalığı bulunmadığı, ancak şiddetli bir dang vakasına benzer belirti ve semptomlarının olduğu" bildirildi.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, 2024 yılında kaydedilen 7 bin 236 Oropouche enfeksiyonu vakası olduğunu, bunların çoğunun Amazonas ve Rondonia eyaletlerinden bildirildiğini duyurdu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, şu anda Bolivya, Brezilya, Kolombiya, Küba ve Peru'nun bazı bölgelerinde bilinen Oropouche salgınları olduğunu belirtti. 

AB ile Ermenistan arasında vize serbestisi görüşmeleri başlıyor AB ile Ermenistan arasında vize serbestisi görüşmeleri başlıyor

Oropouche virüsü hastalığı, Oropouche virüsünün (OROV) neden olduğu bir hastalıktır. İnsanlara tatarcık (küçük sinek) veya sivrisinek ısırıkları yoluyla bulaşır. (İLKHA)

Kaynak: ilkha