Bulgaristan'da hükümeti kurma konusunda son görevde bulunan "Böyle Bir Halk Var" Partisi, ülkede yeni hükümetin kurulması konusunda siyasi muhaliflerle anlaşmaya varamadı.

Parti temsilcileri, Bulgaristan'ın Avrupalı ​​Kalkınması için Vatandaşlar partisi ve Demokratik Güçler Birliği (GERB - SDS) koalisyonu tarafından 9 Haziran'da yapılan erken parlamento seçimlerinin galibi ile son müzakerelerini gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık üç saat sürdü ancak müzakereciler yeni hükümet seçeneğine destek konusunda anlaşamadılar.

Böyle Bir Halk Var Partisinin milletvekili Stanislav Balabanov, toplantının ardından yaptığı açıklamada, üçüncü ve son hükümet kurma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının sorumluluğunun GERB - SDS lideri Boyko Borisov'a ait olduğunu söyleyerek, "Borisov'un bugün üstlendiği siyasi sorumluluk zor olacak." dedi.

Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız

Önümüzdeki birkaç gün içinde Böyle Bir Halk Var Partisinin liderlerinin hükümet kurma girişimlerinden resmen vazgeçip görevlerini Cumhurbaşkanı Rumen Radev'e iade etmeleri bekleniyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha