Merkez Yıldırım ilçesi Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bursa'da bulunan Filistinliler, yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen programa HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, İl Başkan Yardımcısı Fethullah Özsoy, Yıldırım İlçe Başkanı Veysel Aymelek, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa Gönüllü Kuruluşları Platformu Başkanı Murat Eryağan, STK ve siyasi parti temsilcileri ile Bursa’da bulunan Filistinliler katıldı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sinevizyon gösterimiyle program devam etti.

Daha sonra Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Alyazji, bir konuşması yaptı.

STK'lardan Gazze'ye destek çağrısı STK'lardan Gazze'ye destek çağrısı

"Filistin direnişinin yazdığı onur ve haysiyet destanını anmak için buradayız"

Kayıplarımızın ve acılarımızın büyüklüğüne rağmen izzet ve onur dolu günleri yaşadıklarını belirten Alyazjı, " Bedir, Kadisiye, Hendekler, Yermük ve Mute'nin atmosferinde yaşıyoruz. Sizlerle buluşarak, 7 Ekim’i, Filistin’in kurtuluşunun kritik bir döneminde Gazze’de Filistin direnişimizin yazdığı onur ve haysiyet destanını anmak için buradayız. Sizlerle bir araya gelerek, Allah’a, direnişimize ve Filistin halkımıza sadakatle bağlı kalacağımıza dair ahdimizi ve bağlılığımızı yenilemek için buluştuk." diye belirtti.

"Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için mücadele ediyoruz"

Alyazjı, "7 Ekim’in yıldönümünün Bursa’da Filistin Evi Derneği’nin kuruluşuyla aynı zamana denk geliyor. Bu dernek, gurbetimizde bizi bir araya getiren bir yuva oldu," dedi. "Filistinli kimliğimizi güçlendirmek, Türkiye ve Arap topluluklarıyla ilişkilerimizi geliştirmek, özgürleşme ve direniş hakkımızı yaymak, esirlerimizi ve Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için mücadele ediyoruz. Ayrıca, Bursa’daki Filistin topluluğunu aileler ve öğrencilerle tek bir çatı altında bir araya getirmeyi amaçlıyoruz." ifade etti.

"Aksa Tufanı'nın hedeflerini her yerde dile getirdik"

Aksa Tufanı Savaşı'nın amaçlarını Bursa'daki resmi ve sivil platformlarda açıkça ifade ettiklerini belirten Alyazjı, "Bu hedeflere rağmen, izzet ve onur mücadelesiyle kutsal topraklarımızı özgürleştirmeye çalışıyoruz," dedi. "Gazze'ye karşı başlatılan bu barbar savaşa karşı derneğimiz, insani yardımlarla halkımızın direncini destekleyen bir sembol oldu. Direniş hakkımızı savunarak Aksa Tufanı Savaşı'nın hedeflerini her yerde dile getirdik." şeklinde ekledi.

"Bu savaşı bizim için bir meydan okuma haline geldi"

Bir yıl süren savaş, acı ve Gazze’de birçok aile ferdimizi ve arkadaşımızı kaybetmemiz, bu yılı ve bu savaşı bizim için bir meydan okuma haline getirdiğini söyleyen Alyazjı, " Çabalarımızın çoğunu Gazze’deki halkımıza yardım ve destek sağlamak üzerine yoğunlaştırdık. Bunun yanı sıra burada, Bursa’daki ailelerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya ve onlara destek olmaya çalıştık. Allah’tan hepimiz için kabul etmesini diliyoruz." dedi

"Aksa Tufanın tüm şehitlerini rahmetle anıyoruz"

Filistin halkına genel olarak ve özellikle Gazze’ye daha fazla destek ve yardımda bulunmak gerektiğini söyleyen Alyazjı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu sonuçların tüm başarısı yalnızca Allah’a aittir, eksiklikler ve hatalar ise bizden ve şeytandandır. Bu savaşta şehadete ulaşan Yemen, Lübnan, Suriye, Irak, Mısır, Ürdün ve Türkiye'deki direniş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Özellikle Ürdünlü kahraman şehit Maher El-Jazi, Mısırlı şehit Muhammed Salah ve Türkiye şehitler Ayşe Gül Ezgi, Hasan Seklanan, Bilal Öztürk ve Yakup Erdal’ı anıyoruz." diye konuştu.

Program, etkileyici bir tiyatro gösteriminin ardından yapılan dua ile devam etti. Ardından, katılan misafirlere özel hediyeler takdim edilerek son buldu. (İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ilkha