Bursa'da 1 yıldır fiyatları sabit tutulan toplu taşıma ücretleri zamlandı.

Tam bilet 20 TL olurken, öğrenci bileti 5 TL oldu. 65 yaş üstü yolcularında sınırlı olan biniş hakları ise sınırsız olacak şekilde düzenlendi.

Bursa’daki raylı ve lastik tekerlekli toplu taşıma hatlarındaki geçerli olacak zamlı tarife 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek.

THY açıkladı: 440 kişi kara listede THY açıkladı: 440 kişi kara listede

Yüzde 68 oranında yapılan kente tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili BURULAŞ açıklama yaptı.

"Yapılan zam, tepkilere neden oldu"  

Yaklaşık yüzde 68 oranındaki tepki çeken zam sonrası BURULAŞ açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 

"Kent içi toplu taşıma hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde iyileştirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz.  Ağustos 2023'te ulaşım tarifesine yapılan zam sonrası toplu taşıma hizmet maliyetlerinde ciddi artış gerçekleşmiştir. 2023 Ağustos ayında; Elektriğin kWh birim fiyatı 2,78 TL iken bugün 3,99 TL Motorin litre fiyatı ise 26,32 TL iken bugün 45,92 TL Asgari ücrete gelen yüzde 49 zam oranına ek olarak Temmuz 2024 itibarıyla toplu iş sözleşmesi kapsamında personel maaşlarına yüzde 27,73 oranında ek zam yapılmıştır. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıla kıyasla bugün kişi başı yolcu maliyetleri yüzde 79 oranında artmıştır. Son 1 yıl için açıklanan enflasyon verileri, TÜİK'e göre yüzde 69,80, ENAG'a göre ise yüzde 113,08 olarak belirlenmiştir.  Geçmiş dönemde yapılmayan ulaşım zammı nedeniyle oluşan 2,2 milyar TL'lik zararı toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilmesi adına Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi kaynaklarından sübvanse etmiştir. Artan maliyetlerin yükünü nispeten haf ifletmek ve hizmetlerimizin devamlılığını sağlayabilmek adına, bu araçların tamamını siz değerli Bursa halkına yansıtmadan makul bir fiyat güncellemesi yapılması zaruri hale gelmiştir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha