Kuzey Afrika'nın iki komşu ülkesi olan Cezayir ve Tunus arasındaki demiryolu hizmetleri, neredeyse 30 yıllık bir aradan sonra resmen yeniden başladı.

Cezayir medyasına göre ilk yolcu uçuşu 11 Ağustos'ta başkent Tunus'un istasyonundan kalkacak. 13 Ağustos'ta da trenin, Cezayir'in Annaba şehrinden (ülkenin kuzeydoğusunda) Tunus'a doğru hareket etmesi bekleniyor.

Demiryolu hattının 357 km uzunluğunda olduğu; iki adet birinci sınıf ve iki adet ikinci sınıf vagondan oluşan trenin de 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Uzmanlara göre demiryolu bağlantısının açılması, Tunus ile Cezayir arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geleceği açısından önemli bir stratejik projeyi temsil ediyor. Bu etkinliğin turist ziyaretlerinin ve iş gezilerinin artmasına katkıda bulunacağı ifade ediliyor.

Cezayir'de hükümet ile radikaller arasında yaşanan silahlı çatışma nedeniyle 1990'ların ortasında demiryolu bağlantısı kesintiye uğramıştı. (İLKHA)

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti
Kaynak: ilkha