Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile Laos'un başkenti Viyentiyan'da düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında görüştü.

Son yıllarda Çin ve Filipinler ilişkilerinde olumlu ve olumsuz durumlar yaşandığını, ancak bu sorunları ortadan kaldırmanın kolay olduğunun defalarca kanıtlandığını belirten Vang, şu anda ikili ilişkilerin ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Vang, ABD'nin orta menzilli füze sistemini konuşlandırması halinde bunun bölgesel gerilim ve çatışmaya yol açacağını belirterek, bunun ayrıca bir silahlanma yarışını tetikleyeceğine dikkat çekti.

Vang, iki ülke ilişkilerinin bir "dönüm noktasında" olduğunu, diyalog ve istişare dışında çatışma ve karşı karşıya gelmekten başka bir yolun bulunmadığını bildirdi.

Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ise denizcilik sorunları nedeniyle iki tarafın karşılaştığı zorluklara rağmen Filipinler'in diyalog yoluyla durumu hafifletmek konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Manalo, Filipinler'in varılan anlaşmayı uygulamaya ve bu ilişkiyi güçlendirmeye istekli olduğunu bildirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha