Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beytepe'deki Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye bugün tüm dünyada, cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun en önemli sebebinin, son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tam 40 yıldır milletin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihî kazanımlar elde edildiğini" vurguladı.

Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "son olarak dün kırmızı kategorideki bir caniden döktüğü bütün kanların hesabının sorulduğunu" belirterek, "Bundan geriye gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Terörü, ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim, hukuka, kanuna riayet eden hiç kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız." dedi.

Vatandaşların canına, malına, namusuna, huzuruna kastedenlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in yakın iş birliğiyle suçun her çeşidiyle mücadelede son dönemde önemli mesafe katettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu çok daha ileri taşıyacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Cezasızlık algısının, 'yapanın yanına kâr kalıyor' algısının toplumda yerleşmesine hiçbir surette müsaade edemeyiz. Sizden isteğim, vatandaşı hiçbir zaman 'Devlet nerede?' diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında, dar anında, tehdit altında olduğu anda hızla vatandaşın yanında olacak, elinden tutacak, devletinin gücünü hissettireceksiniz. Mezuniyet sevinci yaşayan tüm kardeşlerime şunu hatırlatmak isterim, devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin." ifadesine dikkat çekti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha