Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasının büyük çoğunluğunda AK Parti iktidarında yapılan icraatları anlattı.

AK Parti'nin en önemli özelliğinin toplumu doğru analiz etmesi, değişimi, yenilenmeyi, kendini yeni durumlara adapte etmeyi başarması olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bu anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyor; nerede eksiğimiz varsa, hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Burada iki hususun altını özellikle çizmek durumundayım: Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali ağırdır. Bunun hesabı ağırdır. Şunu unutmayın: Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz, bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkaracak işler içine girenler, onların umudunu heba etmeye yeltenenler, altından kalkamayacakları vicdani bir yükle ezilirler. Açık söylüyorum, buna bizim de tahammülümüz olamaz. Milletin ve ümmetin umudunu heder edenlere hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de değişimleri gerçekleştirirken muhalefeti de en azından söylem düzeyinde dönüştürmeyi başardıklarını söyledi.

Başörtüsünün bazı kesimler için artık "öcü" olmaktan çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman bazı marjinaller tarafından küstahlıklar, çeşitli nobranlıklar sergilense de Türkiye, bir bütün olarak bu özgürlük konusunda mutabakat sağladı. Namaz, oruç, sakal, Kur'an, Kur'an eğitimi gibi konularda bir kesimin alerjisi önemli ölçüde törpülendi, aşındı. Atılan her özgürlük adımı karşısında, 'laiklik elden gidiyor' veya 'ülke bölünecek' korkusu, yerini büyük oranda öz güvene bıraktı." diye konuştu.

"Enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz"

Ekonomideki sorunları çok iyi bildiklerini, ekonomi kurmaylarının da bu anlamda çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürdüklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonda düşüş başladı. Fiyat istikrarını sağlayacak, daha önce yaptığımız gibi, ilan ettiğimiz takvim çerçevesinde enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz. Kısa süre içinde, dar gelirlimiz ve emeklilerimiz başta olmak üzere her kesimi rahatlatacak seviyelere ulaşacağız." şeklinde konuştu.

"Soykırımcı caniler, yaptıkları zulümlerin hesabını hukuka verinceye kadar mücadele edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada yapıcı, proaktif, soğukkanlı ve ağırbaşlı tutumun sürdürüleceğini belirterek, şöyle devam etti: "israilin bölgeyi tümüyle ateşe verme girişimlerinin önünde duracağız. Bugün Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas misafirimiz olacak. Yarın da şeref konuğu olarak, Filistin halkı adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna hitap edecek. Özgürlük mücadelesi veren Filistin halkının sesini dünyaya bir kez de Meclis kürsümüzden duyuracak. Netanyahu, Amerika'nın Temsilciler Meclisi'nde konuşma hakkına sahip olduğu kadar Mahmud Abbas'ın da ülkemiz parlamentosunda konuşma hakkına sahip olduğunu göstereceğiz. Gazze'deki 40 binden fazla masumun kanını döken bebek katili soykırımcı caniler, yaptıkları zulümlerin hesabını hukuka verinceye kadar mücadele edeceğiz. Operasyonlarımız neticesinde bitme noktasına gelen terörün dirilmesine de Suriye'nin kuzeyinde bir oldu bittiye de göz yummayacağız."

Nesilleri, gençleri, kökü dışarıda bu tehlikeli akımlardan korumak amacıyla önümüzdeki dönemde çok daha hassas davranacaklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "LGBT sapkınlığına nasıl bakıyorsak, bu tehdidi nasıl değerlendiriyorsak, Türk ve Müslüman düşmanlığından beslenen ırkçı saldırganlığa da aynı nazarla bakıyoruz. Her bir arkadaşımın, her bir teşkilat mensubumuzun da dikkatli, hassas olmasını rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti'ye katılan 13 belediye başkanı ve iki milletvekiline rozetlerini taktı. Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan partililerle aile fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)

Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak
Kaynak: ilkha