Danimarka Karayolu İdaresi, "gözetim sistemlerindeki siber güvenlik kontrollerini iyileştirmek için" ülkenin otoyollarındaki Çinli Hikvision şirketinin güvenlik kameralarını değiştirecek.

Yerel medyaya göre 2022'nin sonunda departman, dünyanın en büyük bu tür ekipman tedarikçisi olan Çinli bir şirketten 170'den fazla yeni güvenlik kamerası satın aldı ve maliyeti yaklaşık 5 milyon kron (732 milyon dolar) idi.

Söz konusu departmanın, "şu anda yol ekipmanını Siber Güvenlik Merkezi'nin mevcut tavsiyelerine uygunluk açısından gözden geçirdiği" bildirildi.

2022'de Danimarkalı yetkililer, ülkede kullanılan Çin CCTV kameralarının yazılımının, verilere yetkisiz erişime izin veren algoritmalar içerebileceğinden şüpheleniyordu. Bu, diğer Avrupa ülkelerinden gelen, Çin'in muhalifleri gözetlemek için tasarlandığı iddia edilen yüz tanıma kameraları kullandığı yönündeki iddiaların ortasında geldi. Öte yandan İtalyan televizyon şirketi Rai, İtalya'daki kameralardan birinden gelen bilgilerin Çin IP adresine gönderildiği bir durumu bildirdi.

Hikvision ve Dahua'nın kameraları ABD'de kara listeye alınmış durumda ve video gözetiminin son derece geniş bir kapsama alanına sahip olduğu İngiltere'de bu markalar kullanılamaz.

Danimarka güvenlik polisi RET daha önce, Dahua kameralarıyla birlikte Kopenhag ve Aarhus gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere Danimarka şehirlerinde çok sayıda bulunan Hikvision kameralarını kullanırken "belirli bir güvenlik açığı" konusunda uyarmıştı. (İLKHA)

Lübnan'da telsiz patlamalarında şehit sayısı 14'e yükseldi Lübnan'da telsiz patlamalarında şehit sayısı 14'e yükseldi
Kaynak: ilkha