Dargeçit'te siyasi partiler ve İslami sivil toplum kuruluşları tarafından cuma namazının ardından Yeni Cami önünde işgal rejimi tarafından şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve tüm Filistinli Müslümanlar için basın açıklaması düzenlendi.

Grup adına basın açıklamasını Dargeçit Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı okudu.  Heniyye, emanetini Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz el- Rantisi’nin aziz davalarının izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldıklarını vurgulayan Akdoğan, “Biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz. 3 gün önce asil bir lider, korkusuz bir mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniyye, emanetini Rahmeti Rahmana teslim ederek, Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz el- Rantisi’nin aziz davalarının izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldı. İsmail Heniyye, 3 oğlunu ve 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren, 'Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır.' diyen, iman iddiasını mücadeleyle özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisindeki binlerce mücahitten biriydi.  'Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin! Onlar diridirler.' diyor Rabbimiz. Bizler de işittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar, mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere, çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir. 'Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın' inancıyla hakka yürüyen bu yiğidimizin şahadetini Rabbimizden kabul etmesini niyaz ediyoruz. Tüm Filistin halkının başı sağ olsun, tüm Müslümanların başı sağ olsun. Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları israil terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun." dedi.

Gazze kasabı katil Netenyahu’yu alkışlayan ABD, Ortadoğu’dan defolmadıkça, ne Ortadoğu ne de dünya güvende olmayacağını belirten Akdoğan, "40 bin masum mazlum şehidin kanı, 100 bin gazinin acısı, dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa, Veyl olsun! Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa, tüm insanlığa Veyl olsun! Katil israil’in alçakça saldırılılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş 'Arz-ı Mevud' zırvalıklarına para saçanlar, lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netenyahu’yu alkışlayan katil ABD, Ortadoğu’dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak. Büyük şeytan Amerika’nın ve İslam düşmanı Avrupa ülkelerinin sınırsız desteğini arkasına alan siyonistler bu vahşi saldırıları tüm İslam dünyasına yaymaya çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu Bingöl'de uyuşturucu operasyonu

Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah’ım biz Filistin halkının direnişine şahitlik ediyoruz. ‘Aç kalırsak toprak yeriz ama toprağımızı terk etmeyiz’ diyen yiğitlerin sabrına, ‘varsın tüm çocuklarım şehit olsun zafer bizimdir’ diyen anaların inancına, Kanlarıyla destan yazan korkusuz mücahitlerin şanına tanıklık ediyoruz. Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet eden Şeyh Ahmet Yasin’in şehadeti hatırına, 'Ölüme burun kıvıracağımızı mı sanıyorlar? Kanserle de kalp krizinden de ya da bir apachi helikopterinin füzesi ile de olsa ölüm ölümdür. Ben Apachi ile gelecek olan ölümü tercih ediyorum.' diyerek zalimlere meydan okuyan Abdülaziz el-Rantisi'nin kabul olan duası hatırına, 'Canımız kanımız ailemiz çocuklarımız evlerimiz Kudüs ve Mescidi-i Aksa'ya feda olsun.'diyerek İslam’ın izzeti için mücadele eden İsmail Heniyye’nin şehadetini kabul et. Filistin’deki tüm şehitlerimizin aziz kanları, imanını muhafaza, vatanını müdafaa için direnen bütün şehitlerin hatırına, Gazze’deki bu zulmü ümmetin uyanışına, siyonist vahşetin sonuna, nehirden denize özgür Filistin’e ve Kudüs’ün özgürlüğüne vesile kıl.” (İLKHA)

Kaynak: ilkha