İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşları dijital ortam üzerinden sahte reklamlarla 272 kişiyi dolandıran çeteye yönelik başlattı.

 Sosyal medyada verdikleri sahte reklamlar üzerinden ülke genelinde 272 kişiyi 17 milyon 500 bin TL dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik Afyonkarahisar merkezli İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 3'ü kadın 20 şüpheli, gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal ile başka şahıslara ait banka ve kredi kartı, çok sayıda vatandaşa ait kimlik bilgileri, öz çekim fotoğrafları, kripto hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifrelerinin bulunduğu materyaller ele geçirildi.

İl Müftüsü Taşcı'dan Vali Köşger'e Mevlid-i Nebi Haftası ziyareti İl Müftüsü Taşcı'dan Vali Köşger'e Mevlid-i Nebi Haftası ziyareti

Şüpheliler işlemlerinin ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 20 kişiden 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha