Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Mesajında Gazze'deki katliam ve soykırımı gündemine alan Büyük; ümmet içerisindeki ihtilaflara vurgu yaparak Filistin'e zafer, ümmete birliktelik temennisinde bulundu.

Mesajına "İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın öncelikle hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" ifadeleriyle başlayan Büyük, "Bayram günleri; dostluğumuzun, kardeşliğimizin, uhuvvetimizin ve muhabbetimizin zirve yaptığı müstesna günlerdir. Özellikle kestirmiş olduğumuz kurbanlarımızla Rabbimize yaklaştığımız, yakınlaştığımız günler içerisinde olacağız inşallah. Yüce Rabbimden temenni ve ümidimiz bu uhuvvet ve kardeşlik şuuru içerisinde ümmet olarak kesmiş olduğumuz kurbanlarımızla Rabbimize yakınlaşmamızdır." dedi.

Yaklaşık 8 ayı aşkın süredir işgal rejiminin katliamlarına maruz bırakılan Gazze'nin durumuna da temas eden Büyük, "Tabii biz huzur ve sükun içerisinde Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz ama bugün başta Gazze'de Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve mağdur kardeşlerimiz var. Lütfen bu bayram gününde kardeşlerimize de dualarımızda yer verelim. Özellikle Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında onlara tez zamanda fetihler nasip etmesini, nusret içerisinde bu sıkıntılı günlerden asan olmaları için Rabbimize dua edelim diyorum." ifadelerini kullandı.

Büyük, "Bayramınızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, Rabb'imden bölük pörçük idrak edeceğimiz son bayram olmasını, bundan sonraki bayramlarımızın ümmet coğrafyası olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara kavuşmayı Yüce Rabbimden temenni ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha