HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları tarafından her pazar günü düzenlenen park etkinliklerinin bu haftaki adresi, Yasin Börü ve arkadaşlarının şehid edildiği yerde yapıldı.

Sunuculuğunu Cihat Kaplan'ın yaptığı program, Cevşenül Kebir dinletisiyle başladı. Özlem Ajans sanatçıları tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden programda çocuklara çeşitli sorular soruldu. Kur'an-ı Kerim'i göğüslerinde taşıyan çocukların sahneye davet edildiği programda, izleyicilere Kur'an-ı Kerim'in daima baştacı edilmesi ve sürekli yaşantımızda olması gerektiği anlatıldı.

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Ezanın okunmasıyla beraber alanda yatsı namazı kılındı. Kılınan namazının ardından gençler, izleyicilere kısa bir tiyatro gösterimini sundu. Mekkeli müşriklere karşı Kur'an okuyan genç sahabe Abdullah bin Mes'ud'un hayatından bir kesitin yer aldığı gösterimde, hakkıyla yaşanan ve okunan Kur'an'ın zalim ve gaddarları nasıl rahatsız ettiği, nasıl dehşete düşürdüğü sahnelendi. 

Gösterimin ardından hayat nizamı olan Kur'an-ı Kerim'in önemi üzerine Abdullah Tekir kısa bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'in Gazze'ye ayet ayet adeta yeniden indiğine vurgu yapan Tekir, Şehid İsmail Heniyye'yi de anarak yad etti.

İsmail Heniyye'den sonra binlerce İsmail'in doğacağına işaret eden Tekir, "Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, yaşam kılavuzumuz ve anayasamızdır. Allah insanları karalıktan ve zulümlerden çıkarmak için Kur'an-ı Kerim'i bize göndermiştir. 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz karanlığı Kur'an-ı Kerim ile aydınlattı. Bugün küfrün, zulmün ve cehaletin karanlığında olanlara sesleniyorum. Allah'ın kitabı sizi karanlıktan, elinizden tutup zulümlerden aydınlığa çıkarabilir. Kur'an-ı Kerim'in değdiği yere, mekâna, insana değer katar. Eğer bizim hayatımızda Kur'an-ı Kerim varsa değerliyiz. Eğer hayatımızda Kur'an-ı Kerim yoksa bizim hiçbir kıymetimiz yoktur. Kur'an-ı Kerim taptaze bir şekilde Gazze'nin kalbine iniyor. Bugün Gazze'de Kur'an-ı Kerim, tekrar iniyor. Birkaç gün önce İsmail Heniyye, canıyla ve kanıyla Allah'a şehid olarak yürüdü. Nasıl ki Şeyh Ahmet Yasin şehid olduğunda Kudüs davası kaybetmediyse Kürdistan'da, Anadolu topraklarında şehid İsmail Heniyye'den sonra binlerce İsmail doğacak ve o İsmailler Kudüs davasının kurbanları olacaklar. Rabbim bizi Kur'an-ı Kerim'den ve Gazze davasından ayırmasın." şeklinde konuştu.  

Hediye çekilişinin ardından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha