Şer odaklarının ifsat çalışmaları karşısında parklarda gençleri ve ailelerin ihyasına yönelik park etkinlikleri düzenleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanlığı, çalışmalarını sürdürüyor.

Dün akşam merkez Kayapınar ilçesi Roboski Parkı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Hüseyin İnci, Müslüman şahsiyetten beklenen karakteristik özelliklere dikkat çekerek bir takım öneri ve tavsiyelerini paylaştı.

"Allah için yaptığımız hiçbir şeyin boşa gitmediğine inanalım"

Müslüman gençten veya şahsiyetten beklenen ilk şeyin sağlam bir imana sahip olmak olduğunu söyleyen İnci, "Allah-u Teala'nın bizden istediği şeylerde ayırıma gitmeden inanacağız. İman konusunda hiçbir ayırım ve tereddüte gitmeyeceğiz. Allah neyi emretmiş veya yasaklamışsa kabul edeceğiz. Görünüşte faydamıza da zararımıza da olsa hiçbir şekilde tereddüt etmeden yerine getireceğiz. Bununla beraber Allah için yaptığımız hiçbir şeyin boşa gitmediğine inanacağız. Ne yaparsak yapalım Allah her şeyin karşılığını eksiksiz bir şekilde bizler verecektir. Dünyada karşılığını alamasak da ahirette kesin bir şekilde karşılığını alacağız." ifadelerini kullandı.

İnci, "Peygamber Aleyhisselatu Vesselam, bir amel işlediğimiz veya iyilik yaptığımız zaman onun karşılığının Allah tarafından en 10 kat verildiğini ifade ediyor ve bu mükafat 700 kata kadara da çıkıyor. Kişi ne kadar samimi, ihlaslı, o ameli ne kadar Allah rızası için yapmışsa o derece ecri fazlalaşıyor. Dolayısıyla karşılıksız çalışmadığımızı bilelim, muhakkak çalışmamızın karşılığını ya dünya da yahut ahirette alacağız." şeklinde konuştu.

Tek kurtuluş yolunun İslam'da olduğunun altını çizen İnci, diğer din ve ideolojiler pansuman gibi gözükse de asla çare olamayacağını ve Müslümanların buna inanarak anlatması gerektiğini söyledi.

"Müslümanlar çalışır, gayretli olur, birlik ve beraberliğini oluşturursa tekrardan galip olacaktır"

"Ümitsiz olmayacağız, ümitvar olacağız. Dünya günlerinin sıralı olacağını bileceğiz. Yani bazen güçlü olup galip, bazen de düşmanlarımız güçlü olup zahiren galip olabiliyor." İfadeleriyle konuşmasını sürdüren İnci, "Tarihe de baktığımızda bunu görebiliriz. Ecdadımız Diyarbakır'a gelmiş; İstanbul'a, Endülüs'e kadar gidip oraları fethetmişse demek ki tarihte Müslümanlar da galip olmuşlardır. Fakat ne zaman ki dinlerinden uzaklaşmış, birlik ve beraberlikleri bozulmuş, dünya istek ve arzularının peşinde koşmuşlarsa o zaman geri kalmış, mazlumiyet ve mağruriyet yaşamışlardır. Günümüz nesli de belki bu süreci yaşıyor. Gözümüzü açtığımızdan beri Müslümanların mağduriyet ve mazlumiyetini görüyoruz. Fakat bu devam etmeyecek. Müslümanlar çalışır, gayretli olur, birlik ve beraberliğini oluşturur, dünya istek ve arzularından vazgeçip ahireti düşünürlerse tekrardan galip olacaktır." dedi.

İnci, "Müslümanlar olarak haramdan uzak olmalı, kendimize ve nefsimize hâkim olmalı, sınırımızı ve haddimizi bileceğiz. Yani muvaffak olabilmenin yollarından biri Allah'ın haram kıldığı kul hakkı, nazar-ı haram, uyuşturucu, alkol ve hatta sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaktır. Bununla beraber Müslümanlar olarak ibadetlerimize düşkün olacak, istek ve arzuyla yapacağız. Muhakkak bir ayağımız camide olacak, her gün Kur'an okuyacak, Allah'ı zikredecek, yaptığımız hata ve günahlardan dolayı tövbe edeceğiz. Tüm bunların yanında ahlakımızı güzelleştireceğiz, Peygamber Aleyhisselatu Vesselamın ahlakıyla ahlaklanmaya çalışacağız. Dinin emirlerini tebliğ edeceğiz." diye belirtti.

Adana'da Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla karşılandı Adana'da Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla karşılandı

İnci'nin konuşmasının ardından sahne alan Özlem Ajans ses sanatçıları seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program çocuklara yönelik hazırlanan çeşitli oyun ve aktivitelerle sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha