Hak Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde HÜDA PAR eski Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'a ait işyerinin yakılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Esnaf ve işletmelere zarar vermenin "vandallık" olarak nitelendirildiği açıklamada, bu tür hadiselerin tekrarlanmaması adına faillerin bir an önce yakalanıp gerekli cezaya çarptırılması gerektiğine vurgu yapılarak işyeri yanan esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, "Diyarbakır’da 27 Temmuz Cumartesi günü bir işyerinde çıkan yangın sonucu işyeri kullanılamaz hale gelmiştir. Öncelikle, işyeri yanan esnafa geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İşyerinde, İlk belirlemelere göre sabotaj ve kundaklama ihtimali çok yüksek görünmektedir." denildi.

HAKSİAD olarak ülkemizin ekonomik darboğazda olduğu bu dönemde, esnaf ve işletmelere vandallık yaparak zarar vermenin millete ihanet manasına geldiğini düşündüklerinin ifade edildiği açıklamada, "Yetkililerin olayı derhal aydınlatması ve varsa sabotaj/kundaklama; faillerini ve azmettiricilerini adalete teslim edip gereken cezayı almalarını sağlaması öncelikli arzumuzdur." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Yetkili kişi ve kurumlar tüm argümanları kullanarak bu olayın üzerinde durmalı ve olayı ivedi bir şekilde ortaya çıkarmalıdır ki suç veya suçlular cesaretlenmesin ve yaptıkları yanlarına kâr kalmasın. Bu tür olayları görmezden gelmek ve karanlıkta bırakmak, memleketimize ve halkımıza karşı yapılan büyük bir sorumsuzluk olacaktır. HAKSİAD olarak esnafımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu zor durumda esnafımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı. (İLKHA)

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrencihastaneye başvurdu Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrencihastaneye başvurdu
Kaynak: ilkha